Waar ben je naar opzoek?

De 20 eerste wereldproblemen van een peuter

2 minuten lezen denise Denise Meijer
De 20 eerste wereldproblemen van een peuter

Een peuter zijn is zwaar. Heel zwaar. Ik bedoel: als je er over nadenkt is het ook niets anders dan klote, als je net drie turven hoog bent, de allure van een vorst hebt en eigenlijk 0,0 aan verbale zelfredzaamheid om duidelijk te maken wat je precies dwars zit of hebben wilt. De eerste wereldproblemen van een peuter vallen niet mee. Je zou maar een peuter zijn…

Lees ook: 15 herkenbare dingen voor moeders met een 2-jarige

Maar waar wij, als volwassenen, ons druk maken over of Trump of Clinton de Amerikaanse verkiezingen gaat winnen, heeft een peuter hele andere ideeën over wat belangrijk is en wat het waard is om de tranen rijkelijk te laten vloeien. Maar wat zit een peuter dan precies dwars? Oftewel; waar krijg je een peuter compleet mee over de zeik?!

Wereldproblemen van een peuter

Lees ook: 20x zo gaat een 3-jarige door het leven

Nou, met onderstaande voorbeelden dus. Dit zijn dus 20 eerste wereldproblemen VOLGENS een peuter.

 1. Ik mocht van mama niet aan de stang van het winkelwagentje likken.
 2. Mama probeerde overvolle, bijna doorgelekte luier te verschonen.
 3. En ik moest nog een schone broek aan ook.
 4. Ik mag van mama niet op blote voeten buiten lopen.
 5. Brandweerman Sam stond niet op Netflix, dus ik moest in plaats daarvan Mickey Mouse kijken.
 6. Mijn boterhammetje was in vier stukjes gesneden (ik wilde er 8!), dus ik gooide de boterhammetjes naar het hoofd van de kat.
 7. Ik mocht in de winkel niet met een random uitgekozen persoon mee naar huis.
 8. En de man in het gestreepte shirt wilde niet mijn nieuwe papa worden.
 9. Mama gaf me een banaan, in plaats van een Liga.
 10. Ik moest me uitkleden om te douchen, dus gooide mijn onderbroek onder het water…
 11. Ik mocht mijn sokken niet in het toilet stoppen.
 12. Van mama mocht ik gaan haarlak op de hamster spuiten.
 13. Ik mocht niet spelen IN mama haar nieuwe oven.
 14. Na het poepen, moest ik mijn drol wegspoelen. Ik wilde hem houden!
 15. Ik wilde niet naar buiten (note van mama: nadat ik verteld had dat we NIET naar buiten zouden gaan).
 16. Papa hield me vast, omdat mama moest plassen.
 17. Mama stond te koken, dus ik moest mezelf vermaken.
 18. Ik paste niet op de krabpaal van de katten.
 19. De pasfoto van papa gaf me geen kusje terug.
 20. Ik heb mezelf ondergepoept (tot aan mijn nek toe) en niemand wilt met me knuffelen.

Dus je ziet wel: de First World Problems van een peuter.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

 • 1 dag geleden
 • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

 • 1 dag geleden
 • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

 • 1 dag geleden
 • 4 minuten lezen