Waar ben je naar opzoek?

Heldin of ging zij te ver? Agente redt leven van vondeling door geven van borstvoeding

1 minuut lezen Anne
Heldin of ging zij te ver? Agente redt leven van vondeling door geven van borstvoeding

Colombiaanse Agente redt leven van vondeling

Een agente in Colombia heeft het leven gered van een enkele uren oude vondeling door haar direct borstvoeding te geven.

Agente Luisa Fernanda Urrea uit het Colombiaanse La Marina wordt opgeroepen naar een afgelegen plek omdat de 59-jarige Edinora Jimenez daar een paar uur oude baby heeft gevonden in het bos. Het kleintje is daar waarschijnlijk kort na de geboorte achtergelaten door haar moeder….
Haar redder in nood, Luisa, is zelf pas moeder geworden en op de plek des onheils aangekomen, geeft ze instinctief het kleine meisje de borst. Onderzoek door artsen wijst uit dat de baby mogelijk bezweken zou zijn aan honger en onderkoeling als de agente er niet was geweest en zo instinctief zou hebben gehandeld.

De baby wordt overgebracht naar het Colombian Institue of Family Welfare dat op zoek is naar een adoptiegezin voor het meisje. Ook wordt actief gezocht naar de biologische moeder van het meisje, dat mogelijk poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd.

Discussie is nu of de agente juist heeft gehandeld door de borstvoeding te geven. Haar eigen verklaring luidt: “Ik ben net moeder, heb melk en herkende wat dit arme kleine wezentje nodig had”. Tegenstanders pleiten dat een agent nooit mag handelen uit impulsief en instinctief gedrag. Wat water en een warme deken hadden wellicht ook volstaan tot aan het ziekenhuis.

Wat denk jij? Is zij een heldin en was dit een heldendaad of ging zij hier een stap te ver?

Lees ook: Isala Zwolle eerste ziekenhuis met anonieme vondelingenkamer.

Bron: Metronieuws

Reacties
 • Ahsam zei

  Deze Louisa had al een paar kinderen en was zelf pas nogmaals moeder geworden, had melk voldoende aangezien zij haar baby immers ook de borst gaf. De gehele discussie of zij te ver ging om dat hulpeloze vondelingetje haar de borst te geven ontgaat mij volledig, Op dat moment was het gewoon een kwestie van ‘n leven redden, daar ging het om. Als je een leven kan redden dan doe je dat toch? Als er iemand in het water is gevallen dan probeer je die toch ook te redden? Betreffende de vraag: Is zij een heldin en was dit een heldendaad of ging zij hier een stap te ver? Voor mij is zij een heldin.

 • fenna zei

  Aan de ene kant is het prachtig. Aan de andere kant zijn er ziektes overdraagbaar via moedermelk aangezien dit gemaakt is van bloed. Laten we er vanuit gaan dat deze agente helemaal gezond was en dan is deze boost aan antistoffen voor de baby een mooi kado

  • Amber zei

   Als er mond op mond beademing gegeven wordt dan wordt er ook niet moeilijk gedaan over ziektes

 • Natasxha zei

  De biologische moeder zal er niet om rouwen. Anders had ze wel fatsoenlijk voor haar kindje gezorgd ik vind het een geweldig gebaar!!!!
  Leven redden met dat gene wat je hebt gekregen als vrouw zijnde om een kindje te voeden

 • Is toch prachtig dat ze dit gedaan heeft en zo het leven heeft kunnen redden van een hulpeloos baby’tje?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen