Waar ben je naar opzoek?

Goed nieuws! Chocolade is goed voor zwangere vrouwen!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Goed nieuws! Chocolade is goed voor zwangere vrouwen!

Hoera! Goed nieuws voor alle zwangere vrouwen! Je mag toegeven aan je chocolade behoefte tijdens je zwangerschap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat chocola goed is voor je ongeboren kindje! Dus pak even een lekker stuk chocola, voordat je verder leest.

De Society for Maternal and Fetal Medicine heeft het onderzoek gedaan. Ze kwamen erachter dat chocola een positieve invloed had op de baarmoederslagader doppler pulsatility index. De wat? Ja, nou die meet dus de bloedsnelheid in de baarmoeder en placenta en de foetale bloedsomloop. Kort gezegd houdt dat dus in dat het eten van chocola een positieve invloed heeft op de bloedcirculatie in de placenta en foetus.

Lees ook: 7x Mijn kind en chocolade: ze lijken sprekend op elkaar!

Niet zoals gedacht

Maar hoe komt dat dan? Nou, niet door het ingrediënt Flavanol, zoals de onderzoekers van te voren dachten. Dat bleek doordat er geen verschillen te zien waren als het gaat om pre-eclampsie, zwangerschapshypertensie en het geboortegewicht. Welk ingrediënt uit chocola dan wel effect heeft, is (nog) niet bekend.

Het feit blijft dat chocola dus een positieve invloed kan hebben op de placenta en op de groei en ontwikkeling van je kindje. Dus geniet er lekker van!

Bron: Ouders van nu

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen