Waar ben je naar opzoek?

Broer en zus… koningskoppel of eeuwige strijd?

1 minuut lezen Esmee
Broer en zus… koningskoppel of eeuwige strijd?

Sinds de geboorte van ons tweede kindje, een zoon hebben we, zoals ze het noemen, een koningskoppel. We hebben een dochter èn een zoon! Wat een geluk… Van tevoren had ik er een beetje een idee bij wat de verschillen zijn. Toch blijkt dat natuurlijk in praktijk niet altijd zo. Ze kunnen heerlijk samenspelen, maar de typische jongens en meisjes dingen, maakt wel dat ze ook vaak botsen. Sommige dagen zoveel dat ik ze maar uit elkaar probeer te houden.

Broer en zus

Verschillen jongen en meisje

Mijn dochter is echt een prinses. Ze draagt het liefst jurken, speelt vooral met poppetjes en knuffels, leest vaak en zingt met alle kindertalentenshows mee. Mijn zoon daarentegen, ziet alles in huis als een uitdaging om vanaf te springen, heeft altijd een auto in zijn handen, zijn mond valt open bij bouwplaatsen en kent al het verkeer. Vanaf het moment dat mijn zoon kan lopen, daagt hij mijn dochter uit op zijn ondeugende manier van doen. Dingen die hij heeft gedaan, zoals bijten en slaan, heb ik mijn dochter nooit zien doen. Aan de andere kant kan mijn dochter hem ook wel stiekem uit de tent lokken… het verhaal heeft twee kanten.

Koningskoppel

Ouder en scheidsrechter

Oh, wat vermoeiend om continu als scheidsrechter rond te lopen. Ik ben me gaan verdiepen in de verschillen van jongens en meisjes en wat ze beiden nodig hebben. Mijn zoon heeft gewoon die uitlaat klep nodig van rennen, springen en met auto’s racen… Mijn dochter juist van het tegenovergestelde en zoekt snel de rust op om te knutselen, lezen of liedjes luisteren. Sinds ik het gewoon laat, maar af en toe toch wel een beetje stuur, merk ik dat het zich ook vaak wel vanzelf oplost. Ruzie en onenigheid horen erbij en bij een broer en zus valt het misschien extra op.

De liefde voor elkaar

De intense relatie van broer en zus is dus duidelijk aanwezig. Ze vragen veel van elkaar, maar geven elkaar ook veel! Die momenten dat ik het laat, valt mijn mond soms open hoe lief ze erna doen tegen elkaar. Misschien werkt het wel zo. Ze zoeken daar waar het veilig is, grenzen op en leren gaandeweg heel veel van elkaar… Hoe je het ook noemt; koningskoppel of kibbelende broer en zus… Ik zie twee mooie, lieve, grappige, eigenwijze kinderen waar ik zo trots op ben samen met mijn man!Liefde voor elkaar

Reacties
 • Jose zei

  Een keizerskoppel toch? Als de oudste een meisje is…☺️maar goed, hier twee meiden en ook strijd hoor. Ze willen hetzelfde en ik heb niet alles dubbel

 • Elisabeth zei

  Mijn broer en ik (we schelen anderhalf jaar) waren ook zo vroeger. Het ene moment waren we superlief met elkaar aan het spelen, het volgende was er slaande ruzie. Ik ben wel heel blij dat hij er was vroeger, het is misschien wel een intense relatie maar ook een hele leuke. Nu woont hij een paar straten verderop en is hij een superleuke oom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen