Waar ben je naar opzoek?

Bijna-veertigers en nog steeds Absolutely Fabulous!

1 minuut lezen Esmee
Bijna-veertigers en nog steeds Absolutely Fabulous!

Mijn beste vriendinnen en ik gaan ver terug.. Al vanaf de middelbare school en onze eerste bijbaantjes, delen we dik en dun! Diploma’s halen, vriendjes, stappen en vakanties. We deden het allemaal samen. Naarmate we ouder werden en serieuzer, kregen we relaties, gingen we samenwonen en kregen kinderen… We zijn nu eind-dertigers. Dit vinden we soms best confronterend.

20160730_105754

Eind dertigers

Waarom noem ik ons eind-dertigers en niet gewoon bijna-veertigers? Dat is te confronterend, denk ik… We voelen ons namelijk nog steeds zoals toen! We spreken geregeld af om te lunchen samen, een film te pakken, hotel aan zee, avondje bijkletsen of te stappen als vanouds. Dan voelen we ons in ene wel wat ouder, hihi! In de kroeg zien we de studenten om ons heen en horen we: “Ben jij al moeder?!”

Lees ook: Hoe zit het met emancipatie van moeders?

Je bent zo oud als dat je je voelt!

Stom natuurlijk… we zijn absoluut meerdere fase’s verder. We zijn volwassen! Hebben keuze’s gemaakt en zitten in een heel andere situatie als dat we vroeger zaten. Zijn hier ook heel tevreden mee! De rol van vrouw en/of moeder hebben we erbij gekregen, maar we voelen ons als we samen zijn nog steeds als die meiden van toen. Kletsen, elkaars dromen vertellen, delen waar je tegenaan loopt en lekker gek doen.

20140920_163640

Nog steeds absolutely fabulous

Afgelopen week zijn we samen naar de bioscoop geweest om de film Absolutely Fabulous te kijken. Vroeger keken we deze Engelse comedy altijd… Geweldig! We hadden voor de film begon al zoveel bijgekletst. Ik ontdekte dat de vrouwen een rij achter ons zaten te genieten van al onze verhalen.. ”We are still ab fab!”

20160730_103635

Lees ook: Waarom iedere moeder een gay-vriend zou moeten hebben!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen