Waar ben je naar opzoek?

Betekent vaderschap het einde van je carrière?

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Betekent vaderschap het einde van je carrière?

Gestresste papa?

Wat als papa’s nu eens hetzelfde naar hun hoofd geslingerd zouden krijgen als werkende mama’s? @ManWhoHasItAll doet dat op Twitter voor zijn mede-papa’s. Dat levert hilarische tweets op. Even de rollen omgedraaid dus. Ik heb me helemaal bescheurd. Hopelijk jullie ook!

Waarom is het normaal?

Natuurlijk is er een serieuze ondertoon: Als we ons niet kunnen voorstellen dat werkende papa’s dit soort dingen te horen krijgen, waarom is het dan normaal dat we dit tegen (werkende) mama’s zeggen? We zitten blijkbaar zo vast in die rolverdeling – net zoiets dus als met de papadag – dat we er niet gek van op kijken. Zo is het nu eenmaal. Toch? Of zouden we daar gewoon eens wat aan kunnen doen?

Zelfvertrouwen

ManWhoHasItAll tweet bijvoorbeeld: “Ik heb echt niets tegen werkende vaders. Zolang ze zich maar concentreren op hun werk” Gevraagd naar de beweegredenen voor het opstarten van de account zegt de @ManWhoHasItAll die anoniem wil blijven: “Begrijp me niet verkeerd. Ik ben helemaal voor papa’s die werken. Het is goed voor hun zelfvertrouwen en het zorgt ervoor dat ze meer zijn dan alleen maar papa.” 😉

ManWhoHasitall

10x @ManWhoHasItAll tweets

“Carrièreman en papa? Haal het meeste uit me-time. Het gaat om jou. Je moet goed voor jezelf zijn, dan kun je dat ook zijn voor anderen en je gezin.”

“De discussie van vandaag: betekent vaderschap het einde van je carrière?”

“Wakker worden, drukke papa’s! Nou is het ideale moment om je zorgen te maken over je kapsel en je leeftijd te omarmen (geldt alleen voor onder de 35)”

“Werkende man & vader: Het gevoel dat het je allemaal wat teveel wordt? Eigen schuld! Drink meer water, sta vroeg op en kleedt je mooi aan in je WOW-kleuren”

“Werkende vader? Hoe hou je alle ballen in de lucht met je kinderen, huishouden en dan heb je ook nog je huidverzorging? Isaac (32): ‘Ik slaap niet.’ Wow. Wat een inspiratie.”

“Mannen, als je in een vergadering serieus genomen wilt worden, kleedt je mooi aan, maar niet te mooi. Wees kalm en zorg ervoor dat je niet te ambitieus overkomt”

“De vraag van vandaag: Moet papa zich schuldig voelen over het niet produceren van zijn eigen babyvoeding?”

“Genegeerd worden op het werk? Aangezien worden voor koffiemeneer? Of gezien worden als ‘vaderschapsrisico’? Overdrijven wij mannen nu de issues die we ervaren op het werk?”

“Feit van de dag: Het vaderschap hoeft je niet te belemmeren in je carrière.”

“Aan alle mannen! Twijfel nooit aan je leiderschapscapaciteiten! Mannen kunnen echt goede leiders zijn, zolang ze maar uit hun innerlijke passiebron kunnen putten”

ManWhoHasItAll is nu ook in Nederland aanbeland. Andere initiatiefnemer, maar hetzelfde idee. Check en volg ook @CarrierePapa voor de dagelijkse lach op je gezicht en de nadenkertjes.

Beeld: Still uit de film Three man and a little lady.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen