Waar ben je naar opzoek?

Beschuit met blauwe muisjes voor Jamie Oliver

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Beschuit met blauwe muisjes voor Jamie Oliver

vijfde kind jamie oliver

Hoerraaaa! De vijfde spruit van de beroemde tv chef kok Jamie Oliver is geboren. De muisjes op de beschuit zijn blauw, maar de naam van de laatste aanwinst is nog onbekend. De ouders Jamie Oliver en Jools hebben laten weten later een naam te kiezen. Naar verwachting wordt ook dat weer een creatieve naam.

De andere kinderen heten Poppy Honey, Daisy Boo en Petal Blossom. De oudere zoon draagt de naam Buddy Bear. Hoe de jongste spruit dan gaat heten, dat is dan nog de vraag. Misschien iets als Summer of Autumn? Eerder nog gaf Jamie aan voorkeur te hebben voor ‘natuurlijke’ namen. “Iets met bloemen of iets met de seizoenen. Dat klinkt altijd wel lekker hippie-achtig.” Gezien het een zondagskind is, kan het natuurlijk ook nog iets worden met de dagen van de week. Sunday of Sunny Day misschien?

Lees ook: 20 bijzondere babynamen die in 2015 maar één keer gegeven zijn

Thuisblijfmoeder

Jamie Oliver zei in een verklaring bij de vijfde zwangerschap: “Ik hou gewoon van kinderen”. Ach ja, waarom dan ook niet? Als het kan. Dat ze zover mochten komen samen, lijkt toch ook al wonderlijk, gezien spruit nummer één met IVF werd verwekt. De andere drie werden op natuurlijke wijze verwerkt.

Leuk! Een gezin met vijf kinderen!

Zelf groeide ik op in een gezin van vijf kinderen. En ja, dat is erg leuk. In onze tijd was het ook normaal dat de moeders thuis bleef om voor de kinderen te zorgen. Dus, stond de thee en het koekje klaar, als we thuis kwamen uit school. Ook Jools is een thuisblijfmoeder. Zij doet het met verve. Het voormalige model heeft meerdere aanboden voor werk afgewezen, omdat ze liever thuisblijft om voor haar kinderen te zorgen.

Lees ook: Kunstvoeding is geen Happy Meal!

In de Daily Telegraph deed zij in 2008 een boekje open over hun huwelijk en haar thuisblijfmoederschap, waarin zij aangaf dat Jamie Oliver wel iemand nodig had zoals zij achter de schermen. “Iemand die thuis de boel draaiende houdt. Dat ben ik.” Behalve thuisblijfmoeder schrijft Jools ook graag. Zo bracht ze in 2008 haar eerste kinderboek uit: The Adventures of Dotty and Bluebell.

Verschillende opvoedgewoontes

Het stel dat al sinds 1993 samen is en in 2000 met elkaar trouwde, houdt er heel verschillende opvoedgewoontes op na. Dit irriteert Jools wel eens. Volgens haar is Jamie Oliver te relaxed. “Als een kind zich verslikt, blijft hij gewoon zitten, en schiet ik in de stress”, zei ze al eens in een eerder interview.

Benieuwd hoe ze het met de vijfde spruit doen. We wensen ze in ieder geval veel geluk samen, want hoeveel kindjes je er ook hebt, een geboorte en de verwelkoming van een nieuw mensje in de wereld, is altijd bijzonder!

Lees ook: Je tweede kind? Net zo belangrijk!

Bron beeld: Instagram Jamie Oliver

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen