Waar ben je naar opzoek?

Ben jij er ALTIJD voor je kind?

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Ben jij er ALTIJD voor je kind?

Als moeder wil je er altijd voor je kind zijn. Het liefst mis je geen moment met hen samen en spendeer je zoveel mogelijk vrije tijd met hen. Maar er is ook nog dat huis dat hoognodig schoongemaakt moet worden, je familie en vrienden en voor een aantal ook nog werk met verplichtingen. Is het dan erg als je even in slaap valt terwijl de kids tv kijken?

Rebecca Dube voelde zich in ieder geval schuldig toen het gebeurde. Als moeder van twee zoons voelt ze de druk om er altijd te ‘zijn’. Bij alles wat haar kinderen doen. Dus zo min mogelijk tijd voor de televisie doorbrengen en als je het dan toch doet, kijk dan ‘actief’ mee, werd haar geadviseerd. Ga het gesprek aan over wat ze zien op tv, vraag bijvoorbeeld waarom koekiemonster zo van koekjes houdt. Dat had ze dus niet gedaan. De kinderen zaten tv te kijken, zij viel in slaap op de bank. Ze biechtte het op aan haar eigen moeder. En die kwam met een verrassend antwoord!

Lees ook: Ik ben ‘die moeder’ die de iPad als oppas gebruikt

“Ik weet nog wel dat jij en je zusje samen Sesamstraat keken!” begon ze. Ook Rebecca kon zich deze namiddagen nog wel herinneren, op een kussen tegen de benen van haar moeder geleund. Heerlijk vond ze dat. “Ik kon niet wachten tot Sesamstraat begon. Jullie zaten aan de tv gekluisterd en ik deed een dutje. Het was fantastisch!” Rebecca was verbaasd. Maar niet op een verkeerde manier. Ze voelde zich getroost.

Veel werkende moeders zijn opgevoed door thuisblijfmoeders. Als ze zichzelf vergelijken met hun eigen moeder, hebben ze het idee dat ze tekortschieten. Er zijn nu veel meer ‘regels’ voor het ouderschap dan vroeger. Doe je het verkeerd als je tijdens verstoppertje even je werkmail of Facebook checkt? Mis je belangrijke momenten als je in slaap valt terwijl je kinderen tv kijken?

Rebecca kwam tot de conclusie dat je er niet altijd hoeft te ‘zijn’ op de manier die zij voor ogen had. Haar moeder viel ook in slaap tijdens Sesamstraat, maar Rebecca heeft nooit het idee gehad dat haar moeder er niet voor haar was. In tegendeel, haar moeder gaf haar het gevoel dat ze altijd bij haar terecht kon. En dat is wat telt. Soms is gewoon ‘moeder zijn’ genoeg.

Bron: Today.com

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen