Waar ben je naar opzoek?

Deze babynamen zijn niet toegestaan in het buitenland

2 minuten lezen Marian Alons
Deze babynamen zijn niet toegestaan in het buitenland

Er lijkt niets mis te zijn met de (koninklijke) naam Charlotte, maar daar denkt de Portugese overheid anders over. Je mag je kind ook niet de naam Emily, William of Michael geven. En zo heeft Denemarken, IJsland, Hongarije en Saoedi Arabië ook regels waarom sommige babynamen niet goedgekeurd worden.

1. Catherine 

Alhoewel Caterina wel toegestaan is, is de Engelse versie van de naam niet toegestaan in Portugal. De Portugese overheid heeft een speciale lijst opgesteld, waar in staat welke namen wel en niet mogen. Maar liefst 83 pagina’s! Check hier of jouw naam wel in Portugal mag worden gegeven aan een baby. ‘Sim’ is toegestaan en ‘Não’ betekent niet toegestaan.

2. Marije

Ook in Denemarken mag je je kind niet elke naam geven die je maar wilt. Zo mag je de naam Marije en John bijvoorbeeld niet aan een pasgeboren meisje geven. Ze houden nogal van hun eigen Deense cultuur. Check hier of jouw naam wel wordt goedgekeurd. Verander de naam ‘Marije’ in jouw naam en gooi de uitslag in Google Translate (tenzij je Deens top is). 

Lees ook: Deze babynamen waren 100 jaar geleden het populairst!

3. Kim

In IJsland hebben ze ook een online databasis waarin je kunt kijken welke naam je wel/niet mag geven aan je kindje. Zo is ‘Kim’ niet in het register opgenomen, maar je kan wel een speciaal verzoek indienen of de naam toch in het rijtje mag komen te staan. De letters c, q en w komen niet voor in het IJslandse alfabet. Dus namen met die letters worden niet goedgekeurd. Even kijken of er IJslandse kinderen met jouw naam geboren mogen worden? Klik hier

4. Linda en Lauren

In 2014 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken van Saoedi Arabië een lijst met 51 namen die verboden zijn om aan je kind te geven. De namen zouden niet in de ‘sociale traditie’ passen of te buitenlands zijn. Hier is het lijstje met namen die verboden zijn.

5. Tom 

Deze naam mag je niet aan je kindje geven als je in Portugal woont. Net als de koninklijke namen George, William en onze eigen Alexander. De Portugese overheid moet er niets van weten. Maar ook niet van Thomas. Hier kun je de rest van de lijst bekijken.

6. Stephen

Ook in Hongarije is er een register waar de namen in staan die wél mogen. Zo mag Stephen dus niet, maar Stefán wel. Dit is de lijst.

7. Rose

In Maleisië zijn namen die gebaseerd zijn op de natuur echt een no-go. Babynamen als Violet, Beer, Rose en Lilly worden daar geweigerd. 

Lees ook: 10 meisjesnamen geïnspireerd door Moeder Natuur

8. Taylor

In Duitsland doen ze niet aan unisex namen. Het moet in één klap duidelijk zijn of de naam een jongen of een meisje is. Om die reden worden namen als Taylor en Jordan niet goedgekeurd bij onze oosterburen.

Lees ook: 15x Babynamen voor een jongen én een meisje

9. Sarah

Je kunt je kindje in Marokko geen Sarah noemen. In ieder geval niet de lange versie met ‘h’.  De Marokkanen associëren dit met de Hebreeuwse naam Sarah. De versie zonder, Sara, is wel oké. Maar je kan ook een vergoeding betalen, zodat jouw gekozen babynaam wel mag, zoals Adam.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen