Waar ben je naar opzoek?

‘Baby te Huur’ goed leerprogramma voor jonge stellen?

2 minuten lezen Marian Alons
‘Baby te Huur’ goed leerprogramma voor jonge stellen?

Twitter ontplofte bijna na de vorige aflevering van ‘Baby te Huur’, waarin jonge stellen ervaren hoe het is om een ouder te zijn. Melanie noemt Lorenzo van 5 ‘fucking vervelend’, terwijl hij er gewoon naast staat… 

In het programma ‘Baby te Huur’ krijgen jonge stellen zogenoemde logeerkinderen om te kijken of ze klaar zijn voor het ouderschap, van baby tot puber. Deelnemer Melanie weet inmiddels zeker dat ze géén kinderen wil.

Melanie is zelf nog maar 17. Voordat ze aan het programma begon, wilde ze zelf graag kinderen. Met dit programma wilde ze haar vriendje Philippe (20) overhalen om kinderen te krijgen. Haar verwachtingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Is het niet fantastisch dat ze het moederschap op deze manier kan proberen?

Even een voorbeeldje om te laten zien dat Melanie zelf nog een puber is.

Melanie in Baby te Huur

Met z’n drieën zitten ze in de bus. Lorenzo huilt en zit alleen op een stoel bij het raam. Philippe zegt tegen Melanie dat ze naast hem moet zitten. Verontwaardigd zegt ze: “Jij kan toch ook naast hem zitten?!” Uiteindelijk ploft ze naast hem neer, maar weigert het jongetje te troosten. Later biecht ze op: “Ik haat huilende kinderen”.

Ondanks alle negatieve reacties op het gedrag van Melanie, moet ik bekennen dat ik eigenlijk vooral dankbaar ben voor dit programma. Stel je voor dat ze, misschien over vijf jaar, een kind zou krijgen en ze hem niet eens wil troosten als hij verdrietig is. Daar moet je toch niet aan denken?

Kijkers maken zich zorgen

Natuurlijk begrijp ik dat haar gedrag verre van normaal is. Zeker als je beseft dat ze weet dat ze gefilmd wordt en dat ze voordat het programma begon nog graag kinderen wilde. Waarom scheldt en vloekt ze zo waar het jongetje bij is? Op Twitter vragen kijkers of hij ook nazorg krijgt en of z’n echte mama hem extra wil knuffelen. Ja, ook ééntje van mij alsjeblieft.

Lees ook: Schelden en vloeken bij je kinderen kan geen kwaad. Toch?

Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt daadwerkelijk medelijden met de kinderen die in dit programma worden gebruikt om de jonge stellen ‘iets’ bij te brengen. Hoe zal een kind zulke uitspraken verwerken? Maar aan de andere kant vind ik dat veel meer mensen zo’n test zouden moeten ondergaan voordat ze met elkaar het bed induiken. Ik weet niet of dit programma dan de beste manier is (in ieder geval niet voor de kinderen). Misschien voor de toekomstige ouders wel de meest realistische…

Ik ben benieuwd naar jullie eerlijkheid; nu jullie moeder zijn, zijn er dingen die je anders zou hebben gedaan? Wat had je liever willen weten voordat de kleine er was? Zou jij, achteraf gezien, liever hebben meegedaan aan zo’n soort programma? En zijn er momenten waarop je wenste dat je een paar jaar later aan kinderen begon?

Bron afbeelding: Flickr

Reacties
  • Vrinda zei

    Ik vind het een ongelooflijk onzinnig programma. Het is totaal niet te vergelijken met de werkelijkheid. Je kunt geen zwangerschap nabootsen laat staan weeën en een bevalling. Je bent niet voor niets 9 maanden zwanger.je bouwt een band op met je kindje en samen groei te toe naar de bevalling en het ouderschap. Deze stellen hebben totaal geen band met de kinderen die worden gebruikt. Een kind in je armen van je eigen vlees en bloed is echt heel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen