Waar ben je naar opzoek?

Baby’tje is tijdens keizersnede in hoofd gesneden

1 minuut lezen Marian Alons
Baby’tje is tijdens keizersnede in hoofd gesneden

Baby Karmen heeft een groot litteken aan de keizersnede overgehouden. De arts sneed per ongeluk in haar hoofdje. Tijdens de operatie was de ‘gewone’ vaginale bevalling al begonnen, maar dat was de arts in kwestie niet verteld. De ouders zijn boos dat die belangrijke informatie niet met de arts is gedeeld. Het meisje was namelijk aan het indalen op het moment van de operatie.

De keizersnede werd uitgevoerd omdat baby Karmen wat aan de grote kant was. De vliezen waren al gebroken en volgens de dienstdoende arts was dat niet gemeld aan het personeel. Maar dat had moeder Emma wel verteld.

Lees ook: 5 feiten en fabels over een spoedkeizersnede

Het meisje kon pas de volgende dag aan haar snee op haar hoofd worden geholpen, omdat   ze moesten wachten op een plastische chirurg die van ver moest komen. De baby houdt gelukkig ‘alleen’ een litteken over aan het incident. Maar die zal waarschijnlijk wel altijd zichtbaar blijven.

Veiligheidsmaatregelen

Om een volgend incident te voorkomen, heeft het ziekenhuis het incident intern onderzocht. Ze treffen nu extra veiligheidsmaatregelen. Zo wordt er vóór het opereren beter overlegd met chirurg en de ouders.

De ouders van Karmen willen graag meer duidelijkheid over de kwestie en ondernemen verdere stappen tegen het ziekenhuis, want ze kregen bijvoorbeeld geen inzicht in de details van het interne onderzoek.

baby karen hoofd sneebaby karen hoofd snee

Bron: The Sun Bron foto’s: South West News Service

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen