Waar ben je naar opzoek?

Je baby in de draagzak tijdens het koken? Geen goed idee!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Je baby in de draagzak tijdens het koken? Geen goed idee!

Iedere moeder met een onrustige baby weet wat voor een uitkomst een babydrager kan zijn! Maar de Amerikaanse Molly Landis waarschuwt alle mede-mama’s voor één van de gevaren die een draagzak met zich mee kan brengen. Dit nadat ze zelf slachtoffer is geworden van een ongeluk in de keuken wat heel veel erger af had kunnen lopen!

Open brandwonden

Door middel van een post op Facebook doet Landis, tot in detail, haar verhaal:
“Op Donderdagavond raakte ik betrokken bij een ongeluk waarbij mijn gasbrander van het fornuis explodeerde. Een steekvlam veroorzaakte open brandwonden aan mijn gezicht en borst. Ja, dit alles was vreselijk en pijnlijk! Maar ik kan niet stoppen met blijven denken aan hoeveel geluk ik eigenlijk heb gehad.”

Een engeltje op haar schouder

Molly draagt haar vier weken oude dochter namelijk normaal gesproken bij zich. Lekker knus in de draagdoek. Ook om haar handen vrij te hebben, zodat ze in huis het één en ander kan doen ondanks haar behoeftige baby.
Echter nam een doorsnee avond al snel een dramatische wending, waarbij het pasgeboren meisje meer dan één engeltje op haar kleine schoudertje bleek te hebben.
Het pasgeboren meisje was namelijk de desbetreffende avond in slaap gevallen in haar wipstoel, in plaats van in de draagzak bij haar moeder.
“De ergste brandwonden zitten op mijn borst. Precies op de plek waar normaal gesproken haar hoofdje ligt ze in de draagdoek slaapt,” zo schrijft Molly met de wetenschap hoe erg dit alles had kunnen aflopen als ze haar dochter wel bij zich had gedragen tijdens het koken.

Lees ook: “Ik zag haar drie keer ademhalen en weg was ze.” 

Geen baby bij het fornuis

We weten allemaal dat het ‘spookuurtje’ meestal begint tijdens dit soort momenten. Momenten dat je echt even je handen vrij MOET hebben en hoewel een draagzak, of doek in dit geval een uitkomst kan zijn: een baby in de keuken is geen goed idee!

De situatie heeft in ieder geval de ogen van Molly en vele andere moeders geopend.
Ze sluit haar post dan ook af met een duidelijke waarschuwing voor alle moeders die hun kind, net zoals zij, regelmatig bij zich dragen terwijl ze het huishouden doen, of tijdens het koken.

“Wees alsjeblieft bedacht op wat je doet terwijl je jouw baby bij je draagt.
Sinds dit mij is overkomen heb ik zoveel moeders horen zeggen dat ze regelmatig hetzelfde doen. We denken allemaal snel van: dit overkomt mij niet en zo dacht ik ook, maar ben zo dankbaar dat mijn dochter die avond niet in de buurt was van deze explosie!”

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen