Waar ben je naar opzoek?

Alfie is de held van de buurt dankzij Brandweerman Sam!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Alfie is de held van de buurt dankzij Brandweerman Sam!

“Hij staat altijd paraat, brandweerman Sam!” Zodra ik dat deuntje hoor krijg ik het de rest van de dag niet uit mijn hoofd. Maar wist je dat Brandweerman Sam ook echt levens kan redden?

De vijfjarige Alfie is ook groot fan van Brandweerman Sam. En dat is maar goed ook, want daardoor heeft hij zijn moeder kunnen helpen toen die bewusteloos op de grond lag!

Lees ook: Kind (6) verhangt zichzelf bijna per ongeluk

Van de trap gevallen

Moeder Gemma was namelijk uitgegleden op de trap, omdat ze op haar joggingbroek was gaan staan. Ze viel veertien traptreden naar beneden, en alsof dat nog niet erg genoeg is kwam ze ook nog met haar hoofd op de trapleuning terecht. Ze raakte bewusteloos.

Toen ze weer bijkwam hoorde ze haar zoon Alfie praten. Hij had de ambulance gebeld en zei: “Mama beweegt niet meer.” Daarna wist hij het adres op te noemen en ging hij buiten staan om de ambulance op te wachten.

Aflevering over ambulance

De kleine Alfie wist precies wat hij moest doen dankzij een aflevering van Brandweerman Sam! Een aflevering stond namelijk in het teken van wat je moet doen als iemand hulp nodig heeft. Het noodnummer van Engeland, 999, was genoemd in die aflevering en er werd uitgelegd hoe de ambulance te werk gaat.

Lees ook: Vrouw geeft haar baby borstvoeding na auto-ongeluk

Alfie had dit dus allemaal onthouden en uitgevoerd op het moment dat zijn moeder van de trap was gevallen! Uiteraard was Gemma apentrots op haar kleine Alfie en was ze hem super dankbaar. Het was haar zelf namelijk nooit gelukt om bij de telefoon te komen.

Morgen maar een extra aflevering opzetten van Brandweerman Sam?

Bron: Metro

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen