Waar ben je naar opzoek?

8x Feitjes over kinderen die in oktober zijn geboren

1 minuut lezen Marian Alons
8x Feitjes over kinderen die in oktober zijn geboren

Het is de maand van de dierendag, herfst en Halloween. Als je geboren bent in de maand oktober, heb je (misschien wel) andere kwaliteiten die andere niet hebben.

1. Atletische baby’s

Hoe meer vitamine D de moeder tijdens haar zwangerschap opvangt, hoe fitter haar kindje wordt. In de zomermaanden zijn we nou eenmaal vaker buiten te vinden. Dat betekent dat kinderen die geboren worden in de herfst (en winter) volgens onderzoek een grotere kans hebben om fitter te zijn dan baby’s die in een andere maand zijn geboren.

Lees ook: Vitamine D tekort tijdens zwangerschap? Meer kans op autisme!

2. Goudsbloem

De wetenschappelijke naam is Calendula officinalis. Het is de plant van de maand oktober. De plant staat bekend om z’n genezende werking tegen brandwonden en insectenbeten.

3. Romantisch

Het is bewezen volgens onderzoek. Mensen die in oktober geboren zijn, zijn romantische partners. Ze staan bekend als de ‘vredestichters’ en gaan 100% voor de relatie.

4. President?

De kans is groter dat oktoberbaby’s later president worden. Ja, dat lees je goed. Adams, Eisenhower, Carter en Roosevelt hebben allemaal oktober als hun geboortemaand. Of dat ook voor Nederland geldt, is maar de vraag…

5. Sterrenbeeld

Net als sommige september-kinderen hebben sommige oktober-kinderen het sterrenbeeld Weegschaal. Dan ben je eerlijk, sociaal en denk je oplossingsgericht. Anders ben je Schorpioen. En dat betekent dat je gepassioneerd bent, loyaal en koppig.

6. Hardwerkend

Het draait allemaal om de zaken, business. Ze zijn daarom ook leergierig en willen alles weten van het bedrijf of de organisatie waar ze voor werken. En daar doen ze hun stinkende best voor.

Lees ook: 10 Feitjes over kinderen die geboren zijn in augustus

7. Hart- en vaatziekten

Volgens een onderzoek, uitgevoerd door Columbia University Medical Center, hebben mensen die geboren zijn in september, oktober en november minder kans op hart- en vaatziekten. En dan komen we al snel bij het volgende puntje.

8. Lang zullen ze leven

Oké, het is geen garantie. Maar de kans is groter dat je langer leeft als je in oktober geboren bent. Als je in de herfst geboren bent, is de kans groter dat je de 100 haalt.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen