Waar ben je naar opzoek?

7x Hoe trek je de aandacht van je kinderen? (zonder te schreeuwen!)

2 minuten lezen denise Denise Meijer
7x Hoe trek je de aandacht van je kinderen? (zonder te schreeuwen!)

aandacht krijgen zonder schreeuwen

Iedereen met kinderen weet dat de kleine rakkers het Oost-Indisch doof spelen goed onder de knie hebben en dan vooral als ze druk in de weer zijn en mama iets zegt wat wellicht niet direct in zijn of haar straatje valt.

Praat ik soms Chinees?

Mijn zoon heeft daar dus ook een handje van.
Zo kan ik van te voren waarschuwen dat hij echt niet in die diepe plas moet springen, maar alsof ik niets gezegd heb, zal hij een aanloop nemen om in het ‘diepe te springen’ en me vervolgens aan kijken alsof IK de boeman ben. Tenslotte had ik best wel even kunnen melden dat hij daar natte sokken van krijgt…
Een simpele “Dean,” wordt vaak opgevolgd door “DEAN!” en een “DEAHEANNN”, om hem vervolgens alsnog in de kraag te grijpen voordat hij zonder te kijken voet op het drukke wegdek zet.
Maar ook bij simpele zaken zoals opruimen lijk ik spontaan Chinees te praten en kijkt hij niet op of om.

De frustratie!

Het liefst zou ik het om sommige momenten uit willen schreeuwen, uit wanhoop natuurlijk. Ik denk dan ook dat de frustratie die er vrijkomt bij het ‘niet gehoord worden’ niemand vreemd zal zijn. Zeker een moeder niet.
Maar goed; schreeuwen is onmacht, vervelend voor de buren en daarnaast ook nog eens pedagogisch onverantwoord. Dus wat doe ik dan in zo’n situatie? Hoe trek je een kind zijn of haar aandacht ZONDER te schreeuwen.

Nou…ueh… zo, dus en het is echt nog makkelijker dan je zou denken! Maar misschien kun je wat met deze suggesties?

1. Dood aan elektronica

Hoewel ik echt verzot ben op mijn schermpjes; als een kind eenmaal bezig is met het bingewatchen van Brandweerman Sam, probeer er dan maar eens tussen te komen. Gelukkig leeft onze tablet aan de adapter, net zoals de laptop. Dus na twee keer geen reactie? Dan is de stekker zo gevonden.

2. Eet iets lekkers

En dan het liefste uit de voorraadkast bestemd voor volwassenen. Raar genoeg wordt er niet gereageerd op de smeekbeden tot een reactie, maar het geritsel van een zak mini-Marsjes? Dat wordt vrijwel altijd opgepikt door kleine-kinderoortjes.

3. Ga naar het toilet

Want de kans dat je dit kan doen zonder gezelschap van de kinderen? Dat is immens klein en dat weet ook elke moeder die wel eens heeft geprobeerd om in alle rust een kleine of grote boodschap te doen op het kleinste kamertje.

4. Probeer te telefoneren

En dan het liefste met een één of andere officiële instantie. Je weet wel; zo’n gesprek waar je jezelf opperbest voor zal moeten concentreren. Gegarandeerd dat dit je kind zijn of haar aandacht trekt!

5. Mompel iets over spruitjes met het avondeten

Een luid ge-“Ieuwww”, betekend in ieder geval dat een tripje Schonenberg gehoorspecialisten met je spruit overbodig is.

Lees ook: 10 manieren om groente te verstoppen in het eten van je kinderen (zonder dat ze het merken)

6. Geef je kind een ‘smakelijke’ bijnaam

In ieder geval voor de gelegenheid dan.
Zo reageert Dean beter op zijn periodieke koosnaampjes, dan op zijn eigen naam (en het is natuurlijk geheeeel toevallig en totaal niet gepland dat zijn bijnaam van tijd tot tijd ‘koekje, of snoepje is).

7. Besluit je kind zijn, of haar, favoriete speelgoed in de vaatwasser/ wasmachine/ sodaweek te gooien

Geen reactie? Dan kan je alsnog een heel vervelend huishoudelijk klusje van je takenlijst schrappen. Win-win, dus.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen