Waar ben je naar opzoek?

7x Disney schoonmaak hacks: hier droom jij van!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
7x Disney schoonmaak hacks: hier droom jij van!

Ik ben een echte Disney-fanaat en sinds ik zelf kinderen heb, kijk ik elke film met dezelfde enthousiasme als vroeger. Vroeger droomde ik dan ook dat ik ooit een Disney prinses zou worden. Met een mooie jurk, een prachtige zangstem en dierenvriendjes waar ik mee kon praten. Tevergeefs, want ik ben nog altijd toondoof en mijn hamster praat nog steeds niet terug (maar dat kan ook komen omdat hij al zeventien jaar ligt begraven in de achtertuin van mijn ouders).

Fantasie vs werkelijkheid

Gelukkig ben ik deze teleurstellingen al te boven. Dit wil dit niet zeggen dat ik in staat ben om zonder iets van kinderlijke fantasie een Disneyfilm te bekijken.

Ja, ik ben iets sceptischer geworden en vraag me nog altijd af hoe je het presteert om na één ontmoeting en een reddingsactie, trouwt met een volstrekte vreemdeling die (zonder enige twijfel) de man van je dromen is. In het echte leven heet zoiets een mailorder-bruid, maar in Disneyfilms kan alles!

17x Disney schoonmaak hacks

Aan de slag met Disney schoonmaak hacks

Wegdromen doe ik trouwens nog altijd bij het zien van deze films. Al gaat mijn fantasie niet meer over het worden van een prinses (die droom vervloog toen Maxima in the picture kwam), nu kan ik urenlang wegdromen bij schoonmaak hacks die in menig Disneyfilm verwerkt zijn. Stel je eens voor dat je onderstaande methodes toe kon passen tijdens de grote schoonmaak deze lente? Een mens mag dromen, is het niet?

1. Een dierenrijk aan schoonmakers

Ik vraag me af hoeveel mensen nog bang zouden zijn voor muizen als deze gretig hun naaiwerkjes zouden oppakken (zoals in Assepoester). Het enige wat de muizen hier in huis doen is rennen voor hun leven omdat één van mijn katten hen in het vizier heeft gekregen. En nee, ook deze harige pluizenballetjes steken geen poot uit als het gaat om huishoudelijke klusjes. Fail!

2. Schoonmaakapparaten die zelf het werk doen

Het beste alternatief? Een robot stofzuiger, maar dan heb je het ook wel gehad. Ik wil een dansende dweil, een levende bezem en… Nouja eigenlijk zou het fijn zijn als alles in mijn huishoudkastje zijn eigen levensmissie kan vervullen (zoals in Doornroosje).

3. Het is zo gepiept!

Sneeuwwitje blijft erbij: “Werk is als je vrolijk bent een fluitje van een cent.” Vaak begin ik vrolijk en vol goede moed, maar na twintig keer hetzelfde klusje op één dag eindig ik uitgeput en chagrijnig. Een fluitje van een cent? Met zeven mannen om zich heen had juist Sneeuwwitje beter moeten weten dan dat, maar goed zij heeft dan ook de diertjes (puntje één) die vol enthousiasme de rotklusjes voor haar doen. Valspeelster!

4. Over helpen gesproken…

In Disneyfilms wordt de ‘huishoudsters’ aan alle kant hulp aangeboden en ik moet blij zijn als we het eens kunnen worden over wie de vaatwasser inruimt vanavond…

5. Een glimmende vloer na het dweilen?!

Echt, hoe krijgen ze het voor elkaar? En dat terwijl ze niets anders lijken te gebruiken dan een mop en een emmer met water. Dat terwijl mijn kastje volstaat met zeven verschillende schoonmaakmiddelen welke geen van allen het resultaat geeft als in de film. Het is niet eerlijk!

6. Een lepeltje vol met suiker

“A spoon full of sugar.” Ik heb het liedje tot in den treure toe gezongen voor alle bedden hier in huis, maar tevergeefs. Over Mary Poppins gesproken: die tas waar je een compleet interieur in kwijt kan? Die lijkt mij ook wel wat!

7. Speelgoed wat zichzelf opruimt net zoals in Toy Story

Nouja, het lijkt mij wel duidelijk waarom dit één van mijn meest gekoesterde wensdromen is….

Welke Disney schoonmaak hacks zou jij wensen?

Credits: afbeelding 1, afbeelding 2.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen