Waar ben je naar opzoek?

7 Dingen waarvan ik altijd zei dat ik dat NÓÓÓIT zou doen

2 minuten lezen Mariël

Als kindloze vrouw had ik wel een plaatje in mijn hoofd van hoe ik zou zijn wanneer ik kinderen op de wereld zou hebben gezet. Een stoere, hippe, relaxte en alwetende mama… Uiteraard had ik een duidelijk mening over de opvoed skills van anderen en heb ik altijd gezworen dat ik bepaalde dingen die ik zag gebeuren echt nóóóóit zou doen.

En toen werd ik zelf mama… volgens mij ben ik best een hippe, stoere mama… maar relaxed? Nou nee, lang niet altijd. Alwetend…? Dat al helemaal niet! En al mijn principiële overtuigingen… hup allemaal het raam uit. Dit doe ik nu dus wel…

1. Vroeger…irriteerde ik me aan de zoveelste foto van kindjes lief die ik moest bewonderen.
Nu…plaats ik ook met trots plaatjes van mijn kroost op Facebook. Waarschijnlijk ook niet boeiend voor derden…

2. Vroeger…vond ik een stationwagon wel heel erg burgerlijk en suf.
Nu…is dat toch wel verdomd handig al die ruimte! Want was is het toch telkens weer een volksverhuizing met die koters…

3. Vroeger…vond ik ouders die hun kinderen regelmatig voor de TV zetten ontzettend ontaard.
Nu…is het toch wel heerlijk om die draken even voor de televisie te parkeren want dan kan ik even rustig internetten of fatsoenlijk een gesprek voeren. Lang leve Dora!

4. Vroeger…kon ik het niet begrijpen dat ouders hun kind een speen gaven of lieten duimzuigen wanneer ze ouder waren dan een jaar.
Nu…is mijn dochter bijna 4 en duimt er nog steeds lustig op los. Ik heb geen zin in toestanden, zal ze vast wel mee zijn gestopt als ze 18 is. En die tandjes? Hup beugeltje er in!

5. Vroeger…dacht ik dat ouders waarvan het kroost schreeuwend op de grond van de supermarkt lag werkelijk geen kinderen konden opvoeden.
Nu…weet ik dat dat onzin is! Ook mijn bloedjes hebben dit gedrag vertoont. Ik weet inmiddels heel goed hoe ik ze moet negeren wanneer ze zich eens weer huilend ter aarde storten omdat ze hun zin niet kregen.

6. Vroeger…vond ik het erg smerig als ouders met een beetje spuug de wangen van hun kind schoonmaakten, GATVER!
Nu…vind ik het eigenlijk nog steeds vies maar poets ik toch ook regelmatig een paar toeten met een beetje spuug. Altijd bij de hand dus hartstikke praktisch…

7. Vroeger…kon ik me niet voorstellen dat je aan de billen van je kind zou ruiken om een volle luier op te sporen.
Nu…weet ik dat het een stuk makkelijker is om even aan de poeperd van je kind te snuffelen i.p.v. heel die broek uit te doen. Dus ook aan deze heb ik me schuldig gemaakt.

© Geschreven door Mariel

Deel deze blogpost via onderstaande media. Daar doe je ons een groot plezier mee!  Of praat mee via je Facebook account. Laat hieronder simpel en snel een reactie achter.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen