Waar ben je naar opzoek?

6x Dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
6x Dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder

Moeders heb je er in alle soorten en maten. Zo heb je ook alleenstaande moeders. En vandaag, op Singles Day, wil ik deze moeders even extra in het zonnetje zetten. Deze moeders staan meestal overal alleen voor. En dat is zwaar. Wij, moeders met een partner, denken in het kader van ‘lekker eerlijk zijn’ alles te kunnen vragen aan een alleenstaande moeder. Laten we daarmee stoppen! Of je nou bewust alleenstaande moeder bent of niet, er zijn een aantal dingen die je niet tegen een alleenstaande moeder zegt of vraagt. Daarom dit blog: dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder!

Singles Day 2020!Singles Day 2020!

Een alleenstaande ouder is een persoon die met een kind of kinderen woont en geen echtgenoot of inwonende partner heeft. Redenen om alleenstaande ouder te worden zijn onder meer echtscheiding, uit elkaar gaan, achterlaten, overlijden van de andere ouder, bevalling door een alleenstaande of alleenstaande adoptie. Aldus Wikipedia.

Lieve alleenstaande moeder

Het alleenstaande moederschap is topssport. Deze vrouwen mogen wel eens extra in het zonnetje gezet worden. Lieve alleenstaande moeder, vergeet je niet ook aan jezelf te denken? Hoe moeilijk dat soms ook is? Verwen jezelf eens met erotische musthaves (ook jij verdiend een spannend momentje voor jezelf), een fijn lingeriesetje, een goed boek of trakteer jezelf op iets anders en vergeet niet dat goede koffie in de ochtend de beste start is van de dag.

Dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder

In Nederland denken we alles maar te kunnen zeggen maar er zijn echt grenzen. Hier kun je lezen: dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder!

“Is het moeilijk om alleenstaande moeder te zijn?”

Ja hallo, is dit een serieuze vraag? Natuurlijk is het moeilijk om een alleenstaande moeder te zijn. Of ik er nou bewust voor heb gekozen of niet. Het ouderschap is moeilijk, of je nou een alleenstaande moeder bent of niet. Niet iedereen is gezegd met hulp van je omgeving. Dat geldt voor voor een alleenstaande moeder, en dan heb je geen partner om op terug te vallen. Stel deze vraag dus niet weer, tenzij je van plan bent je hulp aan te bieden. Medeleven hebben alleenstaande moeders niet nodig.

“Waarom ben je alleenstaande moeder?”

Tenzij de desbetreffende moeder je goed kent, gaat dit je niks aan. Je vraagt toch ook niet aan een vrouw met partner “Waarom ben je getrouwd?”. Het alleenstaand moederschap kan iedereen overkomen. Dit kan jou ook overkomen. Dan zit je echt niet te wachten op dit soort vragen. Hoe ze een alleenstaande moeder zijn geworden gaat je gewoon niks aan. En daarbij; er zijn echt moeders die het heel erg leuk vinden om een alleenstaande moeder te zijn. Dat zal je waarschijnlijk verbazen maar het is echt zo. Niet elke moeder is verbitterd en afgemat.

Lastige vragen over hoe ze is gescheiden / alleenstaande moeder is geworden / hoe dit is gebeurd, stellen we vanaf nu dus NIET meer. Ze zal dat vanzelf wel vertellen als ze zich bij jou op haar gemak voelt.

3 tips om te daten als single moeder

Als datingcoach krijg ik veel vragen van single moeders. Aangezien je dit artikel leest, zal het volgende ingezonden verhaal van een alleenstaande moeder je waarschijnlijk bekend voorkomen: “Hey Mathijs, ik lees met veel plezier je blogs over mannen en relaties! Toch…

  • Mathijs

“Ik ken een leuke alleenstaande man, zal ik je koppelen?”

Eh nee, waarom ga jij je bemoeien met de relatie van een alleenstaande moeder? Je bemoeit je toch ook niet met de relatie van de getrouwde moeder van het schoolplein waar je wel eens mee praat? En sinds wanneer is single mom zijn iets om te corrigeren? Grote kans dat deze single moeder een gelukkig leven heeft. Ze bepaald zelf wel wanneer ze iemand in haar leven wil. Dat jij het triest vindt is een ander verhaal maar het gaat er niet om wat jij vindt. Dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder.

“Heb je wel eens tijd voor jezelf?”

Voor een alleenstaande moeder is het aanpoten. Fijn dat je haar er even aan herinnert dat ze weinig tijd voor zichzelf heeft. Beter bied je je hulp aan en pas je een middagje op. Daar heeft ze tenminste wat aan! Dan kan ‘de alleenstaande moeder’ een bad nemen, een boek lezen, naar de film gaan, lekker winkelen of gewoon NIKS DOEN!

“Wat heerlijk dat je om het weekend geen kids hebt!”

Oh, dooddoener. Ook dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder. Dat jij als moeder nou verlangt naar een break van je gezin, wil niet zeggen dat een alleenstaande moeder daar van kan genieten. Dat deze alleenstaande moeder om het weekend geen kinderen heeft, klinkt jou misschien als muziek in de oren maar het kan maar zo zijn dat de moeder het weekend huilend op de bank doorbrengt. Gewoon niet zeggen, je weet niet wat voor pijn er aan deze opmerking hangt.

“Als je hulp nodig hebt, gewoon vragen he!”

Heel veel moeders vinden het lastig om hulp te vragen, ook alleenstaande moeders. Deze vraag is vast goed bedoeld maar bied concreet je hulp aan. Gooi een datum op om op haar kinderen te passen, breng een extra pan soep of help mee met de was opvouwen als je er bent om een kopje koffie te drinken. Daar heeft ze wat aan.

Bied hulp!

Ik kan nog wel even doorgaan met ‘dit zeg je niet tegen een alleenstaande moeder’ maar ik denk dat het wel duidelijk is dat je veel dingen gewoon niet kan zeggen. Beter bied je je hulp aan of een luisterend oor. Probeer erachter te komen waar deze alleenstaande moeder wél behoefte aan heeft. Je intenties zijn waarschijnlijk heel goed maar wees gewoon voorzichtig met wat je vraagt en zegt.

In deze blogpost staan affiliatelinks verwerkt.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen