Waar ben je naar opzoek?

6 series om te kijken terwijl je borstvoeding geeft

3 minuten lezen denise Denise Meijer
6 series om te kijken terwijl je borstvoeding geeft

20 minuten links, 20 minuten rechts. ’s Morgens vroeg, overdag, of midden in de nacht als je moederziel alleen op de bank zit. Doe dit alles keer een stuk of zes en je bent zeker een paar uur van je dag kwijt aan het voeden van je baby. En nee, we klagen niet. Integendeel!

Maar borstvoeding geven is nu eenmaal een tijdrovend klusje en zelfs misschien een beetje slaapverwekkend als je erover nadenkt. Dus het is helemaal niet erg om jezelf een beetje bezig te houden, terwijl je je kind de broodnodige voeding geeft.

Binge-watchen

Maar gelukkig is daar het internet! Het medium voor wat ‘instant vermaak’. Tel daarbij de uren die je kwijt bent aan borstvoeding geven op en je hebt het ideale excuus om flink, schuldgevoel-vrij te ‘bingen’ via Netflix. En speciaal voor de borstvoedende moeder hebben wij een leuk lijstje samengesteld van series die je zonder al te veel adrenalinestoten kan bekijken, terwijl je kindje lekker aan het tutten is. Enjoy!

Lees ook: 3 gouden tips om je borstvoeding te laten slagen

1. Call the Midwife

Een leuke serie als je graag wilt weten hoe het was om in 1950 zwanger te zijn en te bevallen. Wellicht ook een beetje om je eigen bevalling te relativeren?

Omschrijving volgens Netflix:
Deze dramaserie speelt zich af in het arme East London in de jaren 1950 en gaat over een kersverse verloskundige en haar collega’s in een klooster annex verpleeghuis.

Bbc GIF - Find & Share on GIPHY

2. Gossip Girl

Een ‘gouwe ouwe’, maar daarom niet minder leuk! Het leven van ‘verwende’ tieners uit New York en barstensvol met de mooiste outfits, sieraden, gave feestjes en natuurlijk een flinke dosis aan intriges.

Leighton Meester GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook: 20x leuke kinderfilms en series voor in de vakantie

3. Gilmore Girls

Ik ga er gemakshalve vanuit dat iedere vrouw deze serie wel kent of zelfs gekeken heeft.
En wat zijn we gezegend momenteel met niet alleen de revival, maar ook de complete, zes seizoenen durende serie op Netflix gekwakt.

Gilmore Girls is de ultieme feelgood serie en gaat hoofdzakelijk over de relatie tussen moeder Lorelai en dochter Rory Gilmore in het pittoreske dorpje: Stars Hallow.
Dus als je iets zoekt wat lekker lichtjes wegkijkt (en een onweerstaanbare honger richting cafeïne vergoelijkt),  dan is deze serie een echte aanrader.

Gilmore Girls GIF - Find & Share on GIPHY

4. Riverdale

Deze Amerikaanse comedyserie is nog niet zo heel lang online en wellicht moet je een week wachten op weer een nieuwe aflevering, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Riverdale gaat over het gelijknamige, voorheen o-zo rustige dorpje wat opgeschrikt wordt door een brute moord op één van zijn jeugdige inwoners, Jason Blossom.
Tot zoverre ook het thrillerelement van de show. Verder is Riverdale vooral gewoon lekker, ontspannen genieten van tienerdrama’s en Archie natuurlijk (zie afbeelding).
Need to say more?

Shirtless GIF - Find & Share on GIPHY

5. The Crown

Een briljante serie over het Britse koningshuis waarin de historische feiten ook nog eens gewoon kloppen. The Crown is een biografisch verhaal over Koningin Elizabeth de tweede. De serie is er één die je niet zomaar kan uitzetten om later verder te kijken, mede omdat je dolgraag meer van de geschiedenis van het Britse koninkrijk te weten wil komen.

Netflix GIF - Find & Share on GIPHY

6. You Me Her

You Me Her is een relatief nieuwe serie en is eind 2016 op Netflix verschenen.
De serie gaat over een getrouwd stel wat hun huwelijk een ‘nieuw leven’ in probeert te blazen door met een callgirl af te spreken. Het geheel krijgt echter een hele andere wending als er liefde bij komt kijken en hoewel dit allemaal klinkt als zware kost: You Me Her is een luchtige, Amerikaanse comedyserie en dus prima om zonder stress en al te veel ergernis te bekijken.

You Me Her GIF - Find & Share on GIPHY

 

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen