Waar ben je naar opzoek?

5 domme dingen die je NIET tegen een zwangere vrouw moet zeggen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 domme dingen die je NIET tegen een zwangere vrouw moet zeggen

Wanneer je zwanger bent komt er al veel op je af. En als je zwanger bent lijkt het wel alsof je opeens een publiek bezit wordt. Mensen denken aan je buik te mogen voelen en je ongevraagd advies te mogen geven. Die mensen die denken opeens alles te kunnen zeggen wil ik het beste advies ooit geven: DOE DAT NIET! Daarnaast zijn er nog meer dingen waar zwangere vrouwen echt GEK van worden wanneer dit tegen ze gezegd wordt. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Niet elke zwangerschap is leuk…

Er zijn vrouwen die gezegend zijn met een fijne en goede zwangerschap. Helaas behoorde ik niet tot die categorie. In het begin was het allemaal nog leuk en aardig maar hoe verder de zwangerschap vorderde hoe meer kwaaltjes en pijntjes ik kreeg. Bij mijn zwangerschappen kwam ik ook onder strenge controle te staan doordat ik een te hoge bloeddruk ontwikkelde en bij de laatste twee zwangerschappen moest ik ingeleid worden.

Ik zou dus liegen als ik zei dat ik het mis om zwanger te zijn want dat mis ik absoluut niet…

Ook het slapen was een regelrechte ramp! En dan heb ik het nog niet eens over het maagzuur in het laatste trimester van mijn zwangerschappen. Oh my! Ook keek ik enorm op tegen de bevallingen. Zeker nadat ik het voor een eerste keer meegemaakt had keek ik niet uit na de volgende bevallingen. Al met al vond ik zwanger zijn leuk maar ik kon er niet altijd optimaal van genieten.

Zeg dit vooral NIET tegen een zwangere vrouw

Als je zwanger bent zijn er altijd mensen die denken je goed advies te kunnen geven (ongevraagd) of een ongezouten mening hebben. Wanneer je overloopt van hormonen (en emoties) dan wordt je dat soms wel eens teveel. In ieder geval heb ik tijdens mijn zwangerschappen geleerd wat je vooral NIET tegen een zwangere vrouw moet zeggen en ik zal dit dus ook NOOIT doen.

Lees ook: Lilian had HG tijdens haar zwangerschap: “Ik ben wel negen keer opgenomen in het ziekenhuis”

Ze zeggen: “Slaap wanneer je kunt!”

Oké. Dat kan misschien bij een eerste zwangerschap maar wanneer er al meer kinderen op de wereld zijn gezet is slapen slechts een luxe. En wat veel mensen vergeten is dat wanneer je zwanger bent, slapen niet hetgeen is wat je vaak makkelijk afgaat. Het is ook altijd zo fijn wanneer ze dit zeggen als je van vermoeidheid op je tandvlees loopt met bloeddoorlopen ogen na nachten niet geslapen te hebben…

Ze zeggen: “Je moet goed eten, je eet voor twee!”

Dat is dus niet waar. En na de zwangerschap wil je ook niet 30 kilo aangekomen zijn. Overigens zijn er veel vrouwen die maanden last hebben van misselijkheid en eten is voor hun niet vanzelfsprekend. Bij het woord ‘eten’ staat het huilen ze nader dan het lachen.

Ze zeggen: “Kinderen zijn zoooo duur…”

Als je me echt zou willen helpen geef je mij dan geld in plaats van je ongevraagde advies!

Ze zeggen: “Wanneer je een kind hebt, heb je geen leven meer…”

Vertel; wanneer ik een kind heb is mijn leven over?
Oké. Dus als ik moeder ben dan sta ik altijd in dienst van mijn kind?
Mag ik nooit meer samen met mijn man weg?
Heb ik geen tijd meer voor mijzelf?

Ik kan niet wachten! Bedankt dat je mij erop attendeert…

Die keuze maak je nog altijd zelf en je bent er nog altijd zelf bij. 

Ze vertellen: “Ik zal je vertellen hoe mijn bevalling was / ik had wel 100 hechtingen / ze waren te laat met pijnbestrijding / mijn baby zat vast…”

Bedankt voor jullie ongevraagde bevallingsverhalen. Als ik je bevallingsverhaal zou willen horen zou ik er wel naar vragen. Voor nu hoef ik het niet te weten of wil je mij bewust aan het huilen brengen?

Wat ik ermee wil zeggen is dat wanneer je zwanger bent je vaak alleen de negatieve dingen van het moederschap hoort. Ik ben er eerlijk over; het is niet altijd rozengeur en maneschijn maar als je kunt relativeren valt het best mee! Natuurlijk stap je de Tropenjaren binnen en wordt je leven anders maar altijd maar dat ongevraagde negatieve advies…

Ik blog ook heus wel over de mindere kanten van het moederschap, de zwangerschap en de bevalling maar je kan er zelf voor kiezen dat te lezen. Wanneer je met iemand aan het praten bent kiest diegene er niet voor dat je je goedbedoelde advies de wereld in slingert.

Photo by freestocks.org from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • JA Gruben zei

  Luister niet naar al dieakelige verhalen verhalen iedere bevalling is anders geniet van het hier en nu
  Fijne zwangerschap allen gr van Hanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen