Waar ben je naar opzoek?

4 tips voor drukke kinderen

1 minuut lezen Esmee
4 tips voor drukke kinderen

Vragen blijven stellen, niet stil kunnen staan of zitten, alsmaar niet weten wat te doen… mijn dochter is een schat en als ik gericht activiteiten met haar doe of op pad ben, is het goed. Maar zodra ze zelfstandig mag spelen, komt er niets van terecht. 05

Bewustwording

Sinds kort krijgen we tips van een therapeut waar onze dochter al naartoe ging voor een eventueel pijntrauma overgehouden van de periode dat ze heupluxatie had. Hiervoor heeft ze in tractie gelegen en meerdere spreidbroeken gedragen tot haar eerste verjaardag. Nu zijn we blij dat we geholpen worden voor dit negatief aandacht vragende gedrag. De therapeut vindt haar te jong (6 jaar) om te testen op bijvoorbeeld ADHD. Hiernaar kan altijd nog later meerdere onderzoeken worden gedaan. Voor nu is het bewust worden wanneer ze aandacht vraagt, er conflicten zijn en niet functioneert door dit gedrag. Door elke dag een voorbeeld op te schrijven, krijgen we misshien een beeld hiervan.

Duidelijkheid, structuur en rust

Met tips proberen we nu meer duidelijkheid en structuur te bieden wat een druk kind echt nodig heeft. Ieder kind is er eigenlijk bij gebaat. Als ze weet waar ze aan toe is, heeft ze meer rust in haar hoofd. We gaan aan de slag met tips voor drukke kinderen:

1. De kleurenklok kun je gebruiken om duidelijkheid te scheppen in tijd. Bijvoorbeeld: ‘Als de wijzer op geel staat, mag je een ander spel uitkiezen.’ De klok is makkelijk zelf te knutselen met wat verschillende kleuren papier.

tips drukke kinderen

 

2. De weekplanner kun je gebruiken om duidelijkheid te scheppen in alle activiteiten gepland op een dag of over de hele week. Deze is te koop bij verschillende discounters. Het is even puzzelen wat jouw kind nodig heeft wat betreft welke informatie erop komt te staan. Uitproberen dus..

Planbord

Zal dit ook werken?

3. Minder zoet aanbieden waar de kinderen zo hyper van kunnen worden.

Geen suiker

4. Nog meer beweging om alle energie kwijt te kunnen… We gaan al geregeld naar het bos of strandje om lekker te rennen. Nu hebben we een trampoline in de schuur staan. Sssstttt! Geheim 🙂 Cadeau voor haar verjaardag.

Buitenspelen

Genoeg om voorlopig mee aan de slag te gaan!

Wie herkent dit, werkt hier al mee of heeft andere tips?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen