Waar ben je naar opzoek?

4 redenen om dit jaar wél Kerstkaarten te sturen

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
4 redenen om dit jaar wél Kerstkaarten te sturen

Ik geef het toe: ik ben super slecht in het versturen van Kerstkaarten. Om eerlijk te zijn doe ik het al jaren niet meer. Ik heb een aversie gekregen tegen de standaard Kerstkaartjes en Kerstkaarten met glitters vind ik al helemaal een gruwel. Op een dag heb ik besloten geen Kerstkaarten meer te sturen. Teveel gedoe, niet nuttig, tijdverspilling. De afgelopen jaren vond ik dat prima; ik had het druk met de kinderen en ik miste het totaal niet. Uiteraard werd het aantal Kerstkaarten wat wij ontvingen ook steeds minder… Eigen schuld! 

Kaarten versturen doe ik sowieso te weinig. Ik ben er niet zo goed in… Terwijl ik vroeger talloze penvriendinnen had en uren brieven aan het schrijven was. Tegenwoordig vergeet ik verjaardagen en ben ik niet attent genoeg om iemand die ziek is een kaart te sturen. Ik denk wel aan diegene maar dan stuur ik vaak liever een appje. Ik ben er gewoon slecht in. Het is niet dat ik het niet wil, het zit gewoon niet in mijn systeem. Of ik dat moet veranderen? Dat weet ik niet! Want ieder persoon is anders en onderhoud contacten op zijn of haar eigen manier. Waarom zou je iets moeten doen omdat de rest van de wereld het ook doet? Het gaat juist om het gebaar, op wat voor manier dan ook.

Lees ook: Een vrolijk en minder duur Kerstfeest!

4 redenen om dit jaar WEL Kerstkaarten te versturen

Dus waarom zou ik elk jaar standaard Kerstkaarten moeten versturen? Omdat iedereen dat doet? Ik wil het juist doen omdat ik het zelf leuk vind en niet omdat het moet. 

Ik heb er de laatste tijd eens over nagedacht. Voor het eerst sinds veel jaren heb ik dit jaar wel zin om Kerstkaarten te versturen. Dus niet omdat de rest dat doet maar omdat ik het zelf leuk vind. Ik heb 4 redenen waarom ik dit jaar wél een Kerstkaart wil versturen!

1. Echte relaties doen ertoe

De laatste tijd ben ik steeds meer offline te vinden. Mijn werk bestaat uit het online zijn, de hele dag beschikbaar zijn en altijd bereikbaar zijn. Dat gaat mij een beetje tegenstaan. Mijn mobiel leg ik steeds vaker aan de kant, om 22:00 uur gaat de nachtstand aan en krijg ik geen meldingen meer binnen, de meldingen van alle app groepjes heb ik uitgezet en ik reageer niet meer meteen op mailtjes en berichtjes. Mijn schermtijd wordt tegenwoordig bijgehouden door mijn iPhone en dat is echt verminderd. Ik werd gewoon gek van al die meldingen en tijd wat ik erin moest steken om iedereen te antwoorden. Belangrijke dingen beantwoord ik en de rest laat ik liggen. Ook mijn meldingen op Facebook heb ik uitgezet want ik werd er alleen maar door afgeleid. Geloof mij: je krijgt er veel rust (in je hoofd) voor terug! 

Juist daarom heb ik dit jaar wel zin om Kerstkaarten te versturen. Iemand verrassen met een Kerstkaart met persoonlijke tekst. Omdat ik het graag persoonlijk wil maken verstuur ik niet meer Jan en Alleman een Kerstkaart maar besteed ik meer tijd aan persoonlijke Kerstkaarten die ik gericht naar een kleine groep mensen stuur. Echte relaties opbouwen en onderhouden; dat is belangrijk! Het is zoveel leuker om echte post te ontvangen dan een berichtje op Facebook of een standaard appje om iedereen Fijne Feestdagen te wensen!

Lees ook: 10x de leukste kerstfilms!

2. Ontspanning

Omdat ik altijd maar online bezig ben (geweest) en druk was met jonge kinderen weet ik niet meer goed wat mijn hobby’s zijn. Vroeger was ik uren zoet met het maken van Kerstkaarten van theezakjes. Of ik verknipte oude Kerstkaarten en ik maakte daar nieuwe van. Ik vind het leuk om samen met mijn kids creatief bezig te zijn en samen Kerstkaarten te gaan schrijven. Het is voor mij pure ontspanning, niet teveel nadenken en tijd met elkaar doorbrengen.

Bij Kaartje2go kun je heel gemakkelijk zelf online Kerstkaarten maken en bestellen. Dat is voor mij wel heel fijn omdat het mij niet teveel tijd kost en ik meer tijd kan investeren in de persoonlijke boodschap. En omdat ik eigenlijk alles online doe past dit ook heel goed bij mij! Met de kinderen kan ik lekker online gaan knutselen en zo samen een Kerstkaart samenstellen. 

3. Het vrolijkt mensen op

Ik heb net al gezegd dat ik niet domweg iedereen die ik ken een Kerstkaart ga sturen. Ik ga gericht  Kerstkaarten sturen aan een kleine groep mensen. Ook mensen die misschien niet van ons verwachten een Kerstkaart te krijgen. Zo wil ik een Kerstkaart sturen naar ons sponsorkindje in Afrika, alleenstaande (en misschien wel eenzame) mensen die wij kennen, iemand die ziek is en mijn kinderen mogen ook een paar mensen bedenken naar wie we een Kerstkaart gaan sturen. De Kerstkaarten gaan we voorzien van een persoonlijke boodschap; om iemand te bemoedigen, liefde te sturen, op te vrolijken of gewoon ‘hallo’ te zeggen. 

4. Naar elkaar omzien

Met het versturen van Kerstkaarten wil ik mijn kinderen ook leren dat het belangrijk is om naar elkaar om te zien. Iemand persoonlijk te bemoedigen om gewoon zomaar een kaartje te sturen. Ik merk aan mijn kinderen dat ze het leuk vinden om post te ontvangen en ook te versturen. Ze schrijven regelmatig een kaartje of brief aan opa en oma die ik vervolgens moet posten. Mijn moeder had vroeger één grote kast met kaarten en prullaria. Ik vond het heerlijk om te neuzen in haar kast en kaartjes uit te zoeken om te versturen naar mensen. Daar heb ik goede herinneringen aan en als mijn kinderen dat willen doen wil ik dat stimuleren. Al kost mij dat een vermogen aan postzegels, ik vind het alleen maar goed dat ze dat doen! Maar ik moet zelf wel het goede voorbeeld geven…

Onze eigen Kerstkaarten samenstellen

Dit jaar versturen wij dus Kerstkaarten! Samen met de kinderen ga ik Kerstkaarten samenstellen bij Kaartje2go en deze personaliseren met een eigen tekst, foto en sluitzegels. Ik ga een gezellig middagje met mijn kids zitten om een persoonlijke tekst op de Kerstkaarten te schrijven. Nu ik dit zo opschrijf krijg ik er helemaal zin in en vraag ik mij af waarom ik dit de afgelopen jaren niet gemist heb… 

Tijd offline besteden

Ik ben de laatste tijd veel bezig met het efficiënt indelen van mijn (werk) tijd en ook meer tijd te nemen om offline te zijn. Het is misschien stom dat dat moet maar mijn werkzaamheden zijn zo verweven in mijn dagelijks leven dat ik dit echt van elkaar los moet weken waar dat kan. Mijn werk is te leuk om mee te stoppen maar ik verlang steeds meer naar offline tijd! Dat is ook mijn leerpunt voor 2019: meer offline zijn, echte relaties onderhouden en wat meer kaartjes gaan versturen. Het geeft mij ontspanning én kan een ander zijn dag opvrolijken! Alleen maar winst dus 🙂 

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen