Waar ben je naar opzoek?

4-jarige kleuter veroordeeld tot levenslang

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
4-jarige kleuter veroordeeld tot levenslang

kleuter wordt veroordeeld

Waarom is het toch altijd dat kinderen de dupe worden? Keer op keer. Sinds ik zelf mama ben, gaat het me door hart en ziel. Soms zet ik het nieuws maar gewoon uit. Alweer een kind de dupe. Nu dus ook weer. Een 4-jarige notabene veroordeeld tot levenslang. Hoe bestaat het?

Ik kon het daarom nu niet laten om het aan AmenstyNL voor te leggen, deze zaak van de 4-jarige Ahmed Mansour Kami. Hij werd in Egypte veroordeeld tot levenslang voor moorden die hij zou hebben gepleegd voor zijn eerste levensjaar. Ja. Je leest het goed. VOOR zijn eerste levensjaar!

Niet de kleuter, maar zijn vader

Uit eerdere nieuwsberichten kwam naar voren dat zijn naam waarschijnlijk op de verkeerde stapel is geraakt tussen andere verdachten. Van Amnesty begreep ik dat het niet het niet de jongen, maar zijn vader moet zijn die terecht had moeten staan. De aanklacht luidt: 4 moorden, 8 pogingen tot moord, vanalisme en het bedreigen van de politie.

Amnesty tweet

De 4-jarige Ahmed Mansouri Kami zou een van de 115 aangeklaagden zijn die allemaal levenslang hebben gekregen voor hun misdaden gepleegd op 3 januari 2014, vlakbij Caïro. Blijkbaar weigerde de rechter om op verzoek van de advocaat het geboortecertificaat te bekijken, waardoor de veroordeling dus tot stand kon komen.

De ouders?

In de nieuwsberichten wordt niet gerept over de ouders. Wat zou er door ze heen gaan? Heeft hij uberhaupt nog ouders die zich om hem kunnen bekommeren? Waar is zijn vader? Als waar is wat Amnesty aan mij liet weten, zou hij zich dan niet  moeten melden? Of zou dat niets uithalen? Waar is het jochie nu? Echt achter de tralies? In een grote mensen gevangenis of tussen de jeugd delinquenten? Je kunt je er toch helemaal niks bij voorstellen. Arme ziel. :'(

Kleuters als moordwapen

Onderwijl vermoordt IS een stukje verderop niet alleen baby’s en kinderen. Uit recent beeld dat opdook, blijkt dat ze ook kleuters inzetten als moordwapen. Een 4-jarige die op een knopje drukt, waarmee vervolgens een auto met gevangenen tot ontploffing wordt gebracht. Waarschijnlijk besefte het kind niet eens wat hij deed.

murder machine 4 - 1

murder machine 4

Kindsoldaten worden natuurlijk wereldwijd ingezet voor de meestal hebzuchtige strijd van volwassenen. In de betwiste gebieden in Israël zijn het ook nog maar tieners vaak die hun Joodse landgenoten met messteken om het leven brengen. Geïndoctrineerd. Vervuld van haat en leegte. Wat gaat mijn hart uit naar deze kinderen.

Een paar feitjes
Wereldwijd zitten er, lees ik nu, 1 miljoen kinderen in de gevangenis. Een Miljoen! Verschrikkelijk. Vaak ook onder slechte omstandigheden, met misbruik en mishandeling door medegedetineerden en gevangenisbewaarders. 250.000 kinderen worden ingezet als in de oorlog. Een op de 10 soldaten is een kind, lees ik bij Warchild.

Zieke wereld

Het is een zieke wereld. In die zin vraag ik me ook wel eens af, waar we toch aan begonnen zijn met onze kinderen. Dan ben ik zelf blij dat ik christen ben en mag vertrouwen op een goede afloop. Hoe leeg en zinloos is het als je dat niet kunt, en er niets is na dit leven… Ik hoop en bid dit jongetje en alle kinderen van de wereld toe dat ze in een liefdevolle omgeving mogen opgroeien in vrijheid. Spelend, zoals het hoort. Niet met wapens, maar met speelgoed en met elkaar.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen