Waar ben je naar opzoek?

3x waarin een toekomstige papa niet moet veranderen (volgens een niet-papa!)

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
3x waarin een toekomstige papa niet moet veranderen (volgens een niet-papa!)

In een van mijn vorige blog heb ik 10 punten behandeld waar een toekomstige mama niet in moet veranderen. Gezien de vele reacties lijkt het mij goed om het ook eens van de andere kant te bekijken. De kant waarin de man centraal staat. Een man, de jager van oudsher, zal waarschijnlijk niet zo radicaal veranderen als een vrouw. Hij zal altijd bier blijven drinken met kameraden en lachen om domme grappen. De mate waarin, daar zal waarschijnlijk een verandering in plaats vinden. De drang om op pad te gaan en bier te drinken zal vervangen worden voor verantwoordelijkheidsgevoel. Het biertje en de dart pijl zal plaats maken voor een kinderwagen en een draagzak.

3 punten waarvan ik niet hoop dat mannen hierin veranderen na de uitbreiding van het gezin:

1. De ‘pas op’ papa

De uitbereiding van je gezin met een kind is een hele happening. Er komen veel taken op je af waarvan je van te voren het bestaan nog niet eens wist. Deze moeten jullie zonder training en voorbeelden direct uit kunnen voeren. Dat kan eng en heel spannend zijn. Straks laat je die kleine vallen of erger nog, je staat erop. Toekomstige papa’s: verantwoordelijkheid is goed en bezorgd zijn om je kind ook maar met mate. Je hoeft niet voor elk kuchje, scheet die dwars zit of pukkeltje met zwaailampen naar de dokter.

2. De ‘ik heb geen sociaal leven meer’ papa

Jongens en later mannen gaan in hun jeugdige leven vaak op pad. Dom bier drinken, spelletjes spelen, scheten laten en flauwe moppen vertellen. Het is de aard van de man. Een man zal dit altijd nodig hebben. Uiteraard naarmate de jaren vorderen zal dit met de week minder worden maar eens in de zoveel tijd is het nodig. De ‘ik heb geen sociaal leven meer’ man zal dit, na de geboorte van zijn kleine, proberen te onderdrukken. Waarschijnlijk omdat hij vindt dat hij geen plezier meer mag hebben en dat hij verantwoordelijk moet zijn. Maar vaak is het ook uit angst, uit angst voor zijn vrouw. ‘Ga je nou alweer weg? Ik moet altijd thuis blijven met ons ‘drolletje’ terwijl jij plezier maakt…’

3. De ‘onverantwoordelijke’ papa

Een kind krijgen doe je samen. Althans, in de meeste gevallen. De opvoeding hoor je ook samen te doen. Helaas zijn er ook mannen op deze wereld die geen vinger uitsteken naar hun nieuwe aanwinst en hun vrouw alles laten doen. Zoals jullie weten kan ik heel stellig zijn en ook met een kritische blik naar vrouwen/moeders kijken, maar een man die zijn vrouw en kind laat stikken spant de kroon. Niets is erger dan een man die lui op de bank zit met een biertje terwijl de vrouw thuis alles moet doen. Wanneer dan de kleine begint te huilen en deze niet binnen een minuut stil is krijgt de vrouw een aantal scheldwoorden naar haar hoofd. Nee mannen, dit hoort niet. Sta op, help je vrouw met schoonmaken, koken en wassen. Verschoon de luier en loop zelf ook een keer extra naar de kleine.

Maar ook mannen kunnen in positieve zin veranderen. Deze zal ik aan de hand van drie afbeeldingen laten zien:

1. De ‘hippe’ papa

Hippe papa

3. De ‘spelende’ papa

Spelende papa

Beeld: Instagram Sammy Woodring

3. De ‘ik heb geen kinderwagen nodig want ik heb sterke armen’ papa

This Cool DadBeeld: This Cool Dad Instagram

Heb jij aanvullingen wat een papa aantrekkelijk of onaantrekkelijk maakt? Laat het in een reactie weten!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen