Waar ben je naar opzoek?

20x Date Night at home

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
20x Date Night at home

Elke ouder weet dat het essentieel is of af en toe even alleen met je partner te zijn. Een avondje samen uit eten, een weekendje weg of zelfs een paar dagen. Hoe je dit invult ligt aan wat jullie als stel en gezin prettig vinden. Wij gaan regelmatig samen uit, op bezoek bij vrienden, uit eten of een nachtje weg. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze geweldige familie waar de kids af en toe kunnen logeren, mijn zusje en haar vriend die af en toe op willen passen én onze geweldige oppas die wel 24 uur per dag op zou willen passen. Ze woont in de buurt en heeft meestal tijd… 

20x gratis Date Night at home

Date Night at home

Maar niet iedereen is in de positie om terug te vallen op een netwerk zodat je er even samen tussenuit kunt. Maar toch is het belangrijk om tijd aan elkaar te besteden met een druk gezin, werk en sociaal leven loop je daar nog wel eens aan voorbij. Eerst komen de kinderen en dan de rest… Maar kinderen voelen zich ook veel beter als de ouders ook lekker in hun vel zitten. Heb je niet de mogelijkheid om gebruik te maken van familie of een oppas (een goede betrouwbare oppas is goud waard…) dan kun je ook een Date Night at home organiseren.

Ik geef je 20 tips voor een Date Night at home!

 1. Zorg ervoor dat de kinderen eerst te eten krijgen, in bad gaan en gaan slapen. Kook daarna samen een maaltijd, kleed je leuk aan en ga thuis uit eten.
 2. Organiseer een film marathon met lekkere hapjes. Kies beide bijvoorbeeld twee films die je leuk vindt.
 3. Speel bordspelletjes.
 4. Is het een mooie zomerse avond? Ga daar samen van genieten onder het genot van een hapje, drankje en eventueel een warm vuurtje.
 5. Heb je een bad? Ga samen een avondje in bad inclusief kaarsjes, wat lekkers en eventueel een massage (van te voren bepalen wie wie gaat masseren).
 6. Maak samen een avondwandeling (toch even de babyfoon bij de buren afgeven?).
 7. Plan een avondje zonder televisie, smartphone, tablet of computer. Praat met elkaar!
 8. Organiseer een ‘at-home concert’. Zoek jullie favoriete muziek bij elkaar en geniet ervan.
 9. Italiaanse avond: wijn of Prosecco, pizza, ijs als toetje en The Godfather op televisie.
 10. Champagne en aardbeien zijn altijd goed… 🙂
 11. Ga vroeg naar bed. Misschien niet heel spectaculair maar als stel/ouder heb je het nodig om af en toe een lange ruk te maken. En nu maar hopen dat de kinderen ook een avondje en nachtje stil zijn.
 12. Bekijk fotoalbums: zwijmel weg bij foto’s uit jullie prille verkeringstijd, bekijk jullie trouwfoto’s weer eens en droom weg bij de babyfoto’s van jullie kinderen.
 13. Bier en burgers: en doe als vrouw gewoon lekker ordinair mee.
 14. Dubbele date: nodig jullie goede vrienden uit, die misschien wel oppas kunnen krijgen, en plan een gezellige avond bij jullie thuis.
 15. Schrijf jullie bucket lijstjes op: wat zouden jullie ooit nog eens willen doen?
 16. Plan een familievakantie: misschien is het nog niet zover maar toch fijn om daar eens samen echt de tijd voor te nemen.
 17. Ook niet zo romantisch maar soms wel fijn om samen tijd voor te nemen: ruim een ruimte in je huis eens grondig op.
 18. Mum’s Night Off: laat je man de avond verzorgen.
 19. Dad’s Night Off: jij verzorgt de avond voor je man.
 20. Ga picknicken in de huiskamer.
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen