Waar ben je naar opzoek?

5 tips voor een ontspannen wintersport met kinderenIk had nooit gedacht dat ik hierover zou bloggen: tips voor een onvergetelijke wintersport mét kinderen. Dit jaar gaan wij voor de tweede keer op wintersport met kinderen. Vorig jaar was de try out en dat is zo goed bevallen dat we vanaf nu elk jaar op wintersport gaan met kinderen. We hebben het echt heel erg leuk gehad en het is elk gezinslid erg goed bevallen. Komende week gaan we weer en we hebben er super veel zin in! Ik ben begonnen met het inpakken van de koffer. Ga jij op wintersport of overweeg jij een wintersport? Dan heb je wellicht wat aan mijn tips: wat moet je niet vergeten als je op wintersport gaat?

Hotel of appartement?

Dit jaar gaan wij voor de tweede keer op wintersport. We hebben er wederom voor gekozen om naar een hotel te gaan. Ik vind een hotel heerlijk als je op wintersport gaat. Het is wel duurder dan wanneer je een appartement huurt maar dat heb ik er graag voor over. Je hoeft je niet druk te maken over eten en je kamer wordt schoongemaakt. Heerlijk! Als je een lange dag op de piste hebt gestaan kun je lekker opwarmen in je hotel en zo aanschuiven aan de maaltijd. Dit jaar zitten we in een hotel met en Spa dus we kunnen na het skiën nog lekker naar de sauna gaan en de kinderen kunnen zwemmen.

De keuze of je naar een hotel gaat of appartement is natuurlijk aan jezelf. Er zijn zoveel mogelijkheden voor wintersport. Wij zitten in een dorpje wat al hoogt ligt én ons hotel ligt naast de skilift. De skischool voor de kinderen is aan de overkant van het hotel. Ik vind het ideaal dat je je ski spullen onder je hotel kwijt kunt en weinig moeite hoeft te doen om op de piste te komen. Vanaf de piste ski je zo je hotel weer in…

Lees ook: 5 tips voor een ontspannen wintersport met kinderen

Extra paar handen

Opa en oma gaan mee op wintersport. Dat is gezellig maar zo heb je ook nog een paar extra handen voor het aan- en uitkleden en het helpen op de piste. Al vind ik wel dat de kinderen zo zelfstandig mogelijk moeten zijn en hun eigen spullen moeten dragen, die extra paar handen komen wel van pas.

Overweeg jij om op wintersport te gaan met kinderen? Ik zeg DOEN! Maar… mits een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Hoe zorg je ervoor dat de wintersport met kinderen onvergetelijke wordt? Vergeet in ieder geval niet deze checklist én lees mijn blogs over wintersport met kinderen.

Wat moet je niet vergeten als je op wintersport gaat?

Tip 1: Warme onderkleding

Goede thermokleding is een must als je op wintersport gaat. Het kan namelijk erg koud zijn en van kou worden kinderen vervelend. Tenminste, als ze het zelf koud hebben. Tegen kou kun je je kleden dus zorg voor goede thermokleding.

Warme onderkleding is een must!
Warme onderkleding is een must!

Tip 2: Mutsen en handschoenen

Ik neem altijd een extra paar handschoenen mee. Wanneer ze nat zijn kunnen ze droge aantrekken. Niets is zo vervelend als kou en nattigheid. De handschoenen van Barts zijn hier favoriet omdat je ze met een elastiekje om je pols kunt doen. Zo verliezen ze hun handschoenen niet. De mutsen van Barts vind ik ook altijd erg leuk! Voor de kids maar ook voor mijzelf! Colletjes zijn ook heel handig wanneer je gaat skiën.

Mama vindt de mutsen van Barts ook heel fijn 🙃

Tip 3: Je ski pak  + ski uitrusting

Uiteraard neem je skipakken mee wanneer je op wintersport gaat. Een tip: koop skipakken in de opruiming! Ik vind skipakken voor kinderen duur en ze groeien er zo weer uit. Voor mijzelf heb ik daar minder moeite mee maar wanneer je ze in de opruiming koopt valt het weer mee. Je kan ook prima een broek van merk A met een jas van merk B matchen.

Mijn man en ik hebben een eigen helm maar voor de kinderen huren we altijd een helm. Wanneer ze uit de groei zijn krijgen ze een eigen helm. Een skibril hebben we wel allemaal want een goede skibril vind ik écht onmisbaar. Er zit heel veel verschil in een ski bril en wat je ermee wel en niet kunt zien. Ik heb een skibril waar je ook goed de diepte mee ziet en waar je ook met slecht(er) weer goed doorheen kunt kijken.

Tip 4: Neem een rugzak mee

Wintersport rugzakken zijn heel handig. Ik vind het ideaal om een rugzak mee te nemen op wintersport. Of nouja, mijn man mag hem lekker om! In de rugzak kun je een aantal onmisbare dingen meenemen en dat is in mijn geval:

  • Zonnebrand
  • Zonnebril
  • Lenzenvloeistof
  • Bril
  • Paracetamol
  • Extra handschoenen voor de kinderen
  • Lippenbalsem voor droge lippen
  • Een koekje voor als iemand zo’n trek heeft dat het niet kan wachten…..
  • Camera
  • Bril
  • Doekje om de skibrillen schoon te maken
  • Extra oplader voor telefoon
  • Eventueel drinken
  • ….

Tip 5: Overige onmisbare items

Onmisbare items zijn zonnebrillen, zonnebrand en lippenbalsem. Echt heel erg nodig op wintersport! Tevens vind ik handcrème ook onmisbaar. Ik krijg altijd erg droge handen van kou. En men zegt dat vaseline heel fijn is voor na een dag op de piste.

Tip 6: Fijne thermosokken

Thermosokken zijn heel erg nodig wanneer je gaat skiën. Met gewone sokken krijg je het echt te koud. Voor na het skiën vind ik de sokken van Sox heel fijn!

Tip 7: Voor in het appartement of hotel

Er zijn een aantal dingen die onmisbaar zijn in het appartement of hotel:

  • Ik neem altijd extra eten en drinken mee (chips, snoep, koekjes en wat fruit) zodat de eerste (lekkere) trek gestild kan worden. Wij zitten hebben een appartement in het hotel dus ben je meer gebonden aan het restaurant. Ik vind het onnodig om steeds in het hotel wat te bestellen dus neem ik wat lekkere dingen mee voor in ons appartement. Een borreltje en een glaasje wijn gaan er trouwens ook wel in. Ik zorg ook altijd voor plastic bekers en wijnglazen zodat je op je kamer lekker wat kan nuttigen.
  • Warme pyjama’s, chillkleding en pantoffels zijn echt onmisbaar. Na een dag skiën wil je alleen maar warm douchen, je lekkerste kleding aantrekken en in bed gaan liggen. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk.
  • Zwemkleding! Wij gaan naar een hotel met een Spa en zwembad. Na het skiën dus lekker zwemmen.
  • Genoeg boeken en tijdschriften.
  • Leuke films op de iPad.
  • Spelletjes.
  • Tekenspullen voor tijdens het avondeten of in het appartement.

Verder hoef je niet heel veel dingen mee te nemen. Waarschijnlijk ben je de hele dag aan het skiën, ga je daarna douchen en eten en dan heerlijk slapen.

Tip 8: Met de auto op wintersport

Ga je met de auto op wintersport en ben je van plan vroeg te vertrekken? Laat je kids met thermokleding naar bed gaan zodat ze in de auto verder kunnen slapen met lekker warme thermokleding. Neem ook fleecedekentjes mee, lekker voor in de auto maar ook voor in het appartement of in het hotel.

Tevens zorg ik altijd voor een rugtasje met kleine spelletjes zoals breinbrekers (leuk om alleen of samen te spelen), kleurspullen, een kleurboek, tekenblok en wat lekkere snoepjes die ze zelf mogen pakken.

Tip 9: Vergeet de slee niet

Super leuk om ook de slee mee te nemen. Nu past zo’n grote slee misschien niet achterin de auto maar je hebt tegenwoordig ook handzame sleetjes die makkelijk nog ergens tussen passen. Je hebt er veel plezier van als je eenmaal op je bestemming bent!

Tip 10: Snowboots

Eigenlijk kun je je gewone schoenen wel thuislaten maar vergeet je Snowboots niet. Wij hebben dit jaar fijne Snowboots van Olang. De Snowboots van Olang zijn geïnspireerd door koude en gure winterdagen maar ook door populaire wintersportgebieden. Olang heeft Snowboots en laarzen ontwikkeld die goed tegen sneeuw, wind en koude temperaturen kunnen. Zo bescherm je de voeten van je kids en van jezelf optimaal. Wij zijn fan van deze Snowboots en ze gaan uiteraard mee in de koffer. Onmisbaar als je op wintersport gaat!

Tip 11: Vacuumzakken

Vacuumzakken zijn echt lifesavers als je op wintersport gaat. Je kan namelijk zo de dikke ski- en winterkleding klein verpakken en je bagage beperken tot zo min mogelijk koffers. Ik gebruik de vacuumzakken van de Hema die je mét en zonder stofzuiger kan gebruiken.

In deze blogpost staan affiliatielinks.

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
  • Anouk Schotanus zei

    Wij maken al 5 jaar gebruik van de Familotel groep in Oostenrijk! Super fijne (luxe) hotels met all inclusive formule. Vaak op een toplocatie en van alle gemakken voorzien! Kinderopvang , gratis gebruik van kinderwagens en buggy’s, allerlei buitenspeelgoed voor in de sneeuw, zwembad, spa, sauna, kidsclub ook s’avonds! Vaak korting op skischool , vanuit hotel kunnen ze vaak de kinderen heen brengen/halen enz enz. Echt een formule om heerlijk van de wintersport te genieten! Als ik wellicht voor volgend jaar een tip mag geven : het Alphotel in Hirschegg ( kleinwalsertal) echt super fijn!!

    Veel plezier aankomende week! Wij gaan van 9 tot 16 maart ivm de zaak van mijn man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen