Waar ben je naar opzoek?

Een zwangerschap is al zwaar genoeg, zo maak je het jezelf een stuk makkelijker!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een zwangerschap is al zwaar genoeg, zo maak je het jezelf een stuk makkelijker!

Zwanger zijn is hartstikke leuk maar niet bij iedereen verloopt het soepel. Het kan best zijn dat je kampt met gezondheidsproblemen of dat je vroegtijdig in het ziekenhuis terecht komt. Dat is natuurlijk niet leuk want je wil een zo’n fijn mogelijke zwangerschap zonder problemen. Tijdens mijn laatste zwangerschap kwam ik met 34 weken in het ziekenhuis terecht en was het nog maar de vraag of ik weer naar huis kon. Gelukkig was dat laatste wel het geval maar ik kneep hem wel even… Daarna zorgde ik er wel voor dat alles klaar was voor als ze baby (onverwachts) zou komen.

Bij mijn eerste kind was ik erg perfectionistisch en alles moest perfect. Bij de tweede werd dat al minder en toen ik bij de derde veel last had van gezondheidsproblemen werd ik met alles een stuk makkelijker. Het ging mij voornamelijk om de gezondheid van mijzelf en mijn kind en de rest was bijzaak.

Nadat ik onverwachts in het ziekenhuis had gelegen zorgde ik er wel voor dat er een paar dingen goed geregeld waren:

 1. Ik liet geboortekaartjes drukken bij reclameland.
 2. Ik zorgde ervoor dat mijn ziekenhuis tas klaar was.
 3. De kleertjes waren gewassen en de babykamer was klaar.
 4. Ik had alles voor de andere twee kinderen goed geregeld.
 5. Ik zorgde ervoor dat ik voldoende rust kreeg.
 6. Ik heb extra hulp ingeschakeld voor tijdens mijn laatste weken én na de bevalling.

Nadat ik terug ben gekomen uit het ziekenhuis heb ik er wel voor gezorgd dat ik wat extra hulp had: mijn schoonmaakster kwam vaker, mijn moeder paste wat vaker op de andere twee en zorgde voor voldoende rust. Dat was uiteindelijk het belangrijkste!\

Photo by Bryan Schneider from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Sanne zei

  Wat een leuke tips! Het is echt leuk om te zien dat je zoveel hebt nagedacht over de komt van de baby en daarbij voorzorgsmaadregelingen hebt genomen. Misschien als tip is het ook nog mogelijk je beide ouders/schoonouders er meer bij te betrekken zodat er nog meer zorgen van je schouders wegglijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen