Zomervakantie? Wij doen lekker helemaal niks!

Zes weken zomervakantie. Och wat heb ik er naar uitgekeken. Niet zozeer omdat we op vakantie gaan.  Sterker nog: we hebben geen idee wat de komende zes weken ons gaat brengen. Heeft dat een speciale reden? Nee! Of eigenlijk… Misschien een beetje.

Om te beginnen; mama heeft ook (een beetje) vakantie…

Althans; vakantie wil vooral zeggen dat we na het ontwaken van de jongste telg nog even blijven knuffelen in bed. Dat we in onze pyjama hangen tot 12.00 en hoewel ik mijzelf voorneem om ook nog iets in huis te doen: ook dit hoeft niet als mijn pet er niet naar staat.

We eten vaker pizza (of McDonalds) dan wenselijk zal zijn en schrappen de schermtijd. Gewoon omdat ik tijdens de middagdutjes van mijn dochter de afleveringen van Game of Thrones terug wil kijken terwijl zoon op de WiiU Mario Kart aan het spelen is.

Hier dus geen bucketlist met ‘dingen die we gaan doen deze vakantie’. Hoogstens een envelop met hierop een paar activiteiten gekrabbeld waar mijn zoon gelukkig van wordt. Inclusief het meevaren in een duikboot. Wat dus, om lang verhaal kort te maken, niet gaat gebeuren. Of we moeten halsoverkop richting Rusland vertrekken om een duikboot te zoeken maar ik acht die kans klein. Net zo klein als dat ik me deze vakantie aan een indoorspeeltuin ga wagen, trouwens. Sorry schat!

Lees ook: De Wondere Wereld van het indoor speelparadijs

Maar het mooiste van dit alles? Er is ook niemand die ons zegt dat dit moet.

Na een heel schooljaar vol verplichtingen moeten we gewoon even, helemaal NIKS!
En ja… Soms zullen we ons vervelen, soms zitten we op een regenachtige dag binnen onder een dekentje Frozen te kijken met een bak popcorn en een andere dag besluiten we spontaan met ons gezin richting de Efteling te gaan.

Soms zullen de kinderen zich vervelen, soms zal ik mij vervelen omdat ik zelf even geen fut hebben om er op uit te gaan. Maar dat is oké!

We hebben in alle eerlijkheid echt geen enkel idee wat we gaan doen deze vakantie en dat is oké. Want dat is dan ook precies wat we even nodig hebben op het moment…
Zes weken met ‘helemaal niks’.

Gewoon, omdat het kan!

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Denise Meijer

Freelance tekstschrijfster, blogger bij Love2bemama, auteur van haar eigen 'dirty novel', moeder van een engeltje, een bengeltje & een prinses. Zelfstandig huismanager & eigenaresse van Tekstbureau het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Met een paar vunzige trekjes en een 'no- nonsense' mentaliteit. Schrijft graag over het echte moederschap (ongecensureerd & zonder filter).

1 reactie

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.