Waar ben je naar opzoek?

Bloedserieus over al uw bloederige zaken!

3 minuten lezen Ik ben Helga
Bloedserieus over al uw bloederige zaken!

Zet jezelf schrap. Ga zitten en probeer a.u.b. jouw maaginhoud binnen te houden, want dit wordt een bloederig verhaal. Het begon allemaal in de jaren ’30. Tussen de uitvinding van nylon en glas in lood door, is er nog een hele bijzondere uitvinding gedaan.

Eerlijk gezegd hoorde ik het pas enkele maanden geleden voor het eerst. Ik kon me toen niet voorstellen dat er ook maar 1 iemand zou zijn die dit zou gebruiken. Mijn verbazing was dan ook groot dat het wel degelijk ‘een dingetje’ is zeg maar. Dus lieve vrouwen, pak de popcorn erbij, want dit is het verhaal van de onafhankelijke eicel en de menstruatiecup!

Wat is een menstruatiecup?

Eigenlijk is het heel simpel. De menstruatiecup is een soort interne lekbak. Hierbij hebben de ontwerpers de EI-sprong wel heel erg serieus genomen. De cup lijkt namelijk erg veel op een eierdop met een steeltje eraan. Deze moet je dus inbrengen om het bloed op te vangen. Letterlijk dus een opvangdoos in je doos.

Lees ook: Milieubewuste menstruatieproducten worden steeds populairder

De voordelen op een rij:

  • De aanschafprijs kan enorm verschillen, maar voor twee tientjes ben je al binnen. Daarbij heb je de aanschaf er al met een paar maanden uit, want, ja, ja….. Ze zijn namelijk herbruikbaar!

SAY WHAT? Was het eerste wat ik dacht. Dus je moet dat ding er niet alleen in- en uithalen? Nee, je moet hem ook nog eens legen en schoonmaken. En als kers op de taart is het aan te raden om die dingen uit te koken. Ik vroeg me gelijk af of je daar dan ook de magnetron sterilisator voor kunt gebruiken? Komt dat ding toch nog een keer van pas.

  • Een ander voordeel is dat ze wel tot twaalf uur kunnen blijven zitten. Je hoeft dus minder vaak te verschonen. Andere kant is weer dat mijn maandverband hetzelfde claimt te kunnen, maar ik die (zeker in het begin), toch echt niet langer als een paar uur kan laten zitten.

Lees ook: Ongesteld zijn is gewoon ruk…

Zie je het al voor je? Ben je lekker uit eten, voel je opeens de tomatensoep overstromen. Tja, dan moet je wel plotseling je cupje legen. Om dan uiteraard ongegeneerd de inhoud van je baarmoeder door het gootsteen putje te spoelen! En dan moet je dus nog het geluk hebben dat je een wc hebt die in zijn geheel op slot kan. Zie je het al voor je dat er op dat moment net iemand binnen komt lopen? Awkward!

  • Ook gaat hij jarenlang mee en hanteren ze vaak een niet-goed-geld-terug beleid. Je moet wel eerst even de juiste maat vinden, want jouw doos is niet mijn doos. Zo heb je grote dozen, kleine dozen of gewoon net even anders dozen.

Het verschilt per vrouw wat lekker zit. Niemand zit daarnaast te wachten op een ziekenhuis bezoekje voor een te gênant voor woorden cup-removal verhaal. Dus als hij niet goed is, dan mag je hem ruilen. Ik zie het al helemaal voor me. Allemaal tweedehands cupjes die staan te springen om een nieuwe doos. NEE, dank je.

  • Tot slot kan het zijn dat je minder lang ongesteld bent, kun je er gewoon mee sporten en is het beter voor het milieu.

Dus als je die cup in hebt, heb je straks geen excuus meer om tijdens “die dagen” ongegeneerd met een zak chips en reep chocolade op de bank te liggen. Dat je dan minder lang ongesteld bent verkort daarnaast ook nog eens die all you can eat momenten! Dat is gewoon bijna vrouw-onvriendelijk te noemen!

Lees ook: To cup or not to cup?

Mijn conclusie:

Aardig wat mensen die ik ken zweren bij de menstruatiecup. Die willen niet meer terug. En ik? Ik heb nu aardig wat mensen gesproken, heb mijn research gedaan en ben toch wel enigszins nieuwsgierig geworden.

Het enige min-puntje is dat ik helaas beschik over een uiterst zwakke maag en ik nu dus met een bloedserieus kutprobleem zit. Na minutenlang wikken en wegen heb ik toch maar besloten dat de enige cup die er bij mij inkomt bij mijn voorgevel zit! Laat mij maar lekker ouderwets plakken en met een zak chips op de bank ploffen. Ik kijk er nu al naar uit.

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen