Waar ben je naar opzoek?

Is jouw kind gek op Minecraft? Dan is er natuurlijk niks leuker dan een kinderfeestje in stijl! Je kan echt alles een Minecraft-tintje geven, van de uitnodiging tot de spelletjes. Weet je even niet hoe? Dit heb je nodig voor een onvergetelijk Minecraft feestje!

Wat is Minecraft?

Minecraft is een zogenaamde sandbox-game. Hierbij kan je als speler vrij rondlopen door een virtuele wereld. Volgens mijn zoon is het voornaamste doel dat je de monsters (mobs) verslaat. Dit doe je in de survival-mode en met wapens die je tijdens je reis vindt of maakt van de grondstoffen die je onderweg gedolven hebt. Persoonlijk vindt hij het bouwen en onderzoeken het leukst en speelt dus het liefst in de creative-mode. Waar jij (of je avatar eigenlijk) zich bezighoudt met het in elkaar zetten van werelden, gebouwen, grotten en ga zo maar verder.

Dit heb je allemaal nodig voor een Minecraft feestje

De ongekende populariteit van dit spelletje zorgt ervoor dat er een tal van kinderen zijn die hun verjaardag het liefste in dit thema vieren. En dit is natuurlijk hartstikke leuk! Maar als Minecraft-noob kan het je zomaar aan de nodige inspiratie ontbreken. Hier zijn enkele essentiële aspecten die je nodig hebt voor een geslaagd Minecraft feestje.

Minecraft taarten top 10 die je kunt ‘bouwen’ (eh, bakken!)

Sinds kort is heeft mijn zoon het spel Minecraft ontdekt. Hij is er helemaal weg van en ik moet toegeven dat het een leuks pel is. Als je kind zo’n passie heeft voor een spel hoe leuk is het dan om,…

  • Linda Bosscher

Minecraft feestje = Minecraft eten

Behalve taart is er natuurlijk ook ander lekkers op de verjaardag. Serveer chips, snoepjes en het andere lekkers in leuke bakjes met Minecraft-thema. Dit kan je natuurlijk kopen of zelf maken! Dit is natuurlijk onwijs leuk om te doen, ook samen met de kids.

Minecraft versiering

Versiering kan en mag natuurlijk niet ontbreken op een echte Minecraft party. Ballonnen, slingers en overige creaties in stijl maken het helemaal af!

Via Working Mom: Crafter’s Edition

Er is ook heel veel leuke Minecraft Versiering te koop op Etsy. Veel van deze versiering kun je ook thuis uitprinten en anders kun je het bestellen en wordt het per post verstuurd.

Maar online is er nog veel meer feestversiering voor je Minecraft feestje te vinden.

En we mogen de cadeaus natuurlijk niet vergeten!

Bij een verjaardagspartijtje horen natuurlijk… tatatammm… cadeautjes! Dankzij het pixel-karakter van de game is het meer dan gemakkelijk om cadeautjes op thema te verpakken. En qua cadeautjes zelf? Merchandise van Minecraft doet het altijd goed: bordspellen, LEGO of een dekbedovertrek set. Eveneens betaalkaarten om bepaalde items in de game te kunnen hopen. Er is genoeg te krijgen wat je nodig hebt en een Minecraft fan op zijn feestje kan geven.

Minecraft cadeaus

Wat kan je allemaal doen op je Minecraft feestje?

Een thematisch Minecraft kinderfeestje organiseren is super leuk. Hier vind je ideeën wat je allemaal kunt doen op een Minecraft kinderfeestje.

Maak je eigen hoofd van Minecraft

Nogmaals: dankzij de pixels is het onwijs simpel om bepaalde dingen uit de game in elkaar te frutselen. Een leuke activiteit is dan ook het maken van je eigen Minecraft avatar of misschien wel van een mob of een schattig varkentje? Je kan hier gewoon karton voor gebruiken en dit in een vierkant knippen, met papier of verf gaan de kids aan de slag. Wedden dat je de leukste creaties voorbij ziet komen?

Is je kind ook fan van de NERF Gun? Dan moet je dit zeker doen!

Een mob en creeper target shooting. Stoer!

Minecraft Nerf Gun
Via Housing A Forest

Oud Hollandse spelletjes in een Minecraft jasje

Onderstaande voorbeeld zie je hoe de kinderen ballen kunnen mikken voor de meeste punten. Je kan echter heel veel ‘oud Hollandse’ spelletjes een vleugje Minecraft geven. Wat dacht je van mob of creeper- werpen? Of snoephappen met wat lekkers in Minecraft-thema. Wat heb je nodig voor een Minecraft feestje en spelletjes in stijl van het thema? Je kan natuurlijk zelf speelgoed kopen, maar je komt al onwijs ver met papier, kartonnen dozen en wat ballen/ kegels. Low budget, maar zeker niet minder leuk!

Minecraft toss

Heb jij nog leuke ideeën voor een Minecraft kinderfeestje? Laat het ons vooral weten!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Femke zei

    Leuk!
    Ik had waterflesjes met etiketten geprint met de creeper, beetje groene limonade en ze hadden hun eigen creeper drankje. (naam erop gezet dus kon weer gevuld worden) oja, de etiketten van de sportflesjes water van de jumbo laten heel makkelijk los.
    En hij heeft getrakteerd op minecraft blokken, vierkante stukje brownie met daarop gras gespoten (botercreme met wat groene kleurstof)
    Dit jaar via Aliexpress cupcakewrappers met prikkers besteld wat heel veel werk scheelde en leuk effect had. Wel op tijd bestellen! (ook traktatiezakjes in thema’s voor een prikkie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen