Waar ben je naar opzoek?

10x mama’s goede voornemens

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10x mama’s goede voornemens

2017 kunnen we beginnen met een schone lei en veel nieuwe, goede voornemens.
Voor moeders is het best wel fijn om eerdere opvoedkundige ‘misstapjes’ te kunnen vergeten, zodat we onze schouders eronder kunnen zetten en de beste ‘pedagogische’ versie van onszelf kunnen zijn.  

Een beetje inspiratie

Maar speciaal voor als je verlegen zit om wat broodnodige inspiratie betreffende de goede mama-voornemens voor 2017, help ik je graag een beetje op weg met mijn persoonlijke lijstje aan dingen die ik dit jaar wel eens anders wil gaan doen. Als het mij lukt tenminste…
Want tot nu toe is het onderstaande lijstje voornemens onveranderd gebleken.

En vergeet niet: ook al is het straks half 2017… Het is NOOIT te laat om te starten met je goede voornemens.

Ben jij al abonnee van het YouTube kanaal van Love2BeMama?
Elke dinsdag om 6:00u een WEEKVLOG en elke vrijdag een BONUS video.
Word nu abonnee!

1. Tot tien tellen en mijn geduld bewaren.
Zelfs al moet dit 100 keer op een dag gebeuren. Ik ga in ieder geval niet schreeuwen.
Ik. Zal. Niet. Schreeuwen.

2. Vroeger naar bed.
Iets wat ik mijzelf bijna elke dag voorneem. Voornamelijk in de ochtend. Nadat ik voor de zoveelste nacht op een rij veel te weinig slaap heb gehad, omdat ik WEER om twee uur in de ochtend pas in mijn bedje lag. Maar in alle eerlijkheid: ik vind die paar uurtjes per dag dat het compleet rustig is in huis en ik ongegeneerd kan Netflixen echt TE lekker om op te geven. Zelfs al heb ik daar dagelijks spijt van.

3. Stoppen met wijn drinken
Nee oké. Dat is een grapje. Misschien wat minder wijn dan?

Lees ook: 20x mama neemt NU een wijntje

4. De babykilo’s lozen.
En als het even kan zonder minder te eten, te drinken en vooral niet door meer te bewegen.

5. De kinderen hun schermtijd halveren.
Behalve op ‘dat soort dagen’. Je weet wel: dat de tablet/ spelcomputer/ smartphone een broodnodige, geduldige en effectieve oppas lijkt te zijn.

6. Dat gezegd hebbende: mijn eigen schermtijd halveren lijkt me ook wel wat.

7. Minder chagrijnig doen als ik last heb van mijn PMS (wuahahahaha!).

8. Het huishouden beter bijhouden.
Oké, misschien een poging doen tot? Is dat ook al goed?

9. Slechts éen maaltijd koken. Voor ALLE kinderen. Inclusief het grootste kind wat zich mijn man mag noemen. Klaar dus met de zeven pannen op mijn zes-pits gasfornuis en blieft het ze niet? DAN VERHONGEREN ZE MAAR!

Denk ik… Ik weet niet. Oké. Misschien is dat wel heel erg cru. Oké… DAN KRIJGEN ZE EEN BOTERHAM MET KIPFILET! Dat klinkt al beter.

10. And last but not least: Ik ga veel meer proberen te genieten van de kleine dingen, mij niet schuldig proberen te voelen over futiliteiten en probeer met een open blik het leven tegemoet te stappen. C’est la vie! En meer van dat soort flauwekul. En voor alle dagen dat dit niet zo goed wil lukken? Ach… Dan nemen we toch gewoon een wijntje? 🙂

Een fijn 2017 lieve lezers. Ennuh… proost!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen