Waar ben je naar opzoek?

Met de zomervakantie voor de deur wordt het weer tijd om ons te oriënteren op een gezinsvakantie. Elk jaar is het weer de Grote Vraag: waar gaan we heen? Er zijn zoveel prachtige landen. Maar hoe kom je nou tot een keuze? Wellicht zijn jullie er ook nog niet over uit en kun je uit deze blog inspiratie halen. Want heb je wel eens gedacht aan een gezinsvakantie in Zwitserland? Voor de leukste vakantie Zwitserland met kinderen tips ben je hier aan het goede adres.

Vakantie Zwitserland met kinderen: Op avontuur

Zwitserland ken je misschien wel van wintersportvakanties maar het is er ook heerlijk vertoeven in de zomer. Het aanbod voor gezinnen is in Zwitserland net zo afwisselend als het landschap. Zo heb je er de ruige natuur, hoge bergen en diepe kloven, lichtgroene weiden, betoverende bossen, duizend meren en klaterende watervallen. Zwitserland is één groot belevingspark voor gezinnen en daarmee de ideale vakantie.

Maar wat is nou leuk voor gezinnen? Love2BeMama verzamelde voor jou de leukste tips uit Zwitserland voor een vakantie Zwitserland met kinderen. Ben jij er nog niet helemaal over uit of Zwitserland wat voor je is? Wij hebben vele leuke blogs geschreven met vakantietips!

Misschien zijn onderstaande vakanties ook wel wat voor jou:

Vakantie Zwitserland met kinderen: Regio Bern-Berner Oberland

In dit berglandschap beleven gezinnen in een klein gebied grootse dagen en ze ondervinden veel gastvrijheid.

Wat is er te doen voor gezinnen?

  • Oeschinensee bij Kandersteg: Een rodelbaan naar het dal.
  • Dwergenpat Muggestutz in Meiringen-Hasliberg: Duik in de ludieke wereld van de geheimzinnige Haslidwergen.
  • Dierenpark Dählhölzli in Bern: Een dierenpark met otters, uilen en luipaarden.

Alsof je je in een filmdecor begeeft. Oogverblindend mooi! Een gezinscamping met staanplaatsen voor tenten en caravans (met veel ruimte) maar je kunt er ook een chalet, bungalow of tent huren. Voor de kleine gasten is er een speelplaats, watertrampoline en een kinderbioscoop.

Gezinsvakantie Zwitserland

Regio Wallis

In het traditierijke kanton Wallis hebben niet minder dan acht bestemmingen, dankzij hun gezinsvriendelijke voorzieningen, het keurmerk “Family Destination” gekregen. Deze prachtige hoek van Zwitserland is met het recht een avonturenland. Ideaal voor een vakantie Zwitserland met kinderen.

Wat is er te doen voor gezinnen?

  • Hoshi-Land Reuzenboden in Saas-Fee: Op de avonturenspeelplaats dwerggeiten
    strelen, omhoogklauteren op de klimtoren of over een hangbrug balanceren.
  • Bergstep-afdaling: Van de Bettmeralp omlaagsuizen naar het dorp.
  • Beleveniswereld Furi: Hoog boven Zermatt de avontuurlijke
    natuur verkennen en diep omlaagkijken in de Gornerkloof.

Fabelachtige ligging direct bij de kabelbanen. Dit hotel is ideaal voor gezinnen en een vakantie Zwitserland met kinderen; speelruimte voor kinderen, groot aanbod vrijetijdsbestedingen voor elk seizoen. Wellnessinrichting, zwembad, bowling, e-bikes.

Regio Ticino

Gletsjers en palmen, eeuwenoude kerken en moderne architectuur – Ticino lokt met fascinerende contrasten. Bovendien genieten gezinnen hier van mediterrane gastvrijheid en ongecompliceerde kindvriendelijkheid.

Wat is er te doen voor gezinnen?

  • Rivierbad: Zwemmen tussen de woestaantrekkelijke rotsformaties in de rivier Maggia.
  • Valkerij Locarno: De vliegkunsten van roofvogels en uilen bewonderen.
  • Swissminiatur: In Melide op maar 14.000 vierkante meter alle bezienswaardigheden van Zwitserland bij elkaar.

Tip: Reka-Feriensiedlung in Brissago

De acht comfortabele vakantiehuisjes (ideaal voor een vakantie Zwitserland met kinderen) staan op een helling boven Brissagos middenin een rustig mediterraan tuincomplex en hebben een schitterend uitzicht over het Lago Maggiore. In totaal zijn er tien accommodaties van verschillende grootte beschikbaar voor één tot acht personen; alle voorzien van een parkeergelegenheid en een gemeubileerd zitje of terras. Gratis Wi-Fi en parkeergelegenheid.

Alles overzichtelijk bij elkaar

Zwitserland is een prachtig land met heel veel mooie locaties. En een ideale bestemming voor een vakantie Zwitserland met kinderen. Om het voor jou makkelijk te maken om te vinden wat je zoekt ga je naar MySwitserland.com/gezinnen. Er is ook een gratis app te downloaden zodat je de perfecte activiteit voor je gezin kunt vinden. In deze app staan meer dan 1000 tips voor uitstapjes in Zwitserland. Het is dat wij al een vakantie geboekt hebben maar ik denk nu te weten waar wij volgend jaar naar toe gaan!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen