Waar ben je naar opzoek?

15x Babynamen voor een jongen én een meisje

3 minuten lezen Marian Alons
15x Babynamen voor een jongen én een meisje

Het bedenken van een babynaam kan best moeilijk zijn. Misschien heb je al wel een naam voor een meisje, maar vind je maar geen leuke jongensnaam (of andersom natuurlijk). Of je hebt nog überhaupt geen idee. Heb je al eens gedacht aan een uniseks naam? Dan hoef je maar één naam te verzinnen: wat handig!

Check dit lijstje voor inspiratie!

1. Marijn
Waarschijnlijk is de naam afgeleid van Marinus. Het betekent ‘van de zee’ en dus prima geschikt voor zowel een jongen als een meisje. Ook leuk met een ‘e’: Merijn.

2. Max
Deze naam lijkt in opmars. Het betekent ‘beste’ en zeg nou zelf; wat is er nou beter dan jouw kindje? Leuk voor jongens en voor stoere meisjes! Maxime is de ietwat langere versie, maar ook een uniseks naam.

Lees ook: 10 meisjesnamen geïnspireerd door Moeder Natuur

3. Leslie
Leslie is een Schotse naam en heeft de betekenis: verblijft bij het grijze fort. Nou ja, dat is niet heel veelzeggend. Je zou de naam ook op deze manier kunnen schrijven: Lesly en Lesley. Ook de afgeleide Lester kan prima voor een jongen en een meisje.

4. Sem
Al jarenlang staat deze naam in de top 10 van meest gegeven jongensnamen. In 2016 stond ‘ie op nummer 3! Toch is het ook een populaire meisjesnaam, net als de variant met de ‘a’: Sam. De naam is af te leiden uit Samuel of Samantha. Je kunt de naam ook verlengen: Semmy of Sammy.

5. Robin
De naam Robin is een internationale uniseks naam en betekent ‘briljant’. Andere schrijfwijzes zijn Robbin of Robyn.

6. Puck
Deze vrolijke babynaam kan ideaal zijn voor jouw ukkepuk. 😉 De naam betekent ‘kabouter’ of ‘rakker’. Ook kun je er voor kiezen om de ‘c’ weg te laten, zodat er Puk ontstaat.

Lees ook: 20x Geografische babynamen om inspiratie op te doen

7. Noa/Noah
Net als de naam Sem, doet Noa(h) het ook al jaren goed. De versie zonder ‘h’ stond vorig jaar in de top 30 bij meisjesnamen en Noah staat al 2 jaar op plek 2 bij meestgegeven jongensnamen. Noah stamt af van het bijbelfiguur Noach (je weet wel van de ark).

8. Nicky
Deze naam is leuk voor jongens en meisjes. Je kan ook een andere schrijfwijze kiezen, zoals Nikkie of Nikki. De betekenis is bijzonder, namelijk: overwinnende mensen.

9. Luca
Jouw kind is jouw zonnestraaltje en jouw lichtpuntje in je leven, toch? De naam Luca betekent ‘licht’ en sluit daar mooi op aan. Het is een echte uniseks naam die je ook met de ‘k’ kan schrijven: Luka. (Wil je liever niet een uniseks naam, ga dan bijvoorbeeld voor Lucas of Lucia)

10. Jip
Deze vrolijke korte naam staat in de top 100 van populaire jongensnamen in 2016, maar ook veel meisjes krijgen deze naam! De naam werd vooral bekend door de kinderboekjes van Jip en Janneke.

11. Dani
Als afgeleide van Daniëlle of Daniël, doet Dani het erg goed! In de afgelopen jaren stond ‘ie bij jongensnamen in de top 100. Ook voor een meisje is het een erg leuke frisse naam. 

Lees ook: 10x Franse namen

12. Charlie
Hou je van Engelse of Franse namen? Misschien vind je de naam Charlie of Charley dan mooi. Een erg stoere naam die voor jongens en meisjes wordt gebruikt. De oorspronkelijke betekenis is ‘mannelijk’, maar dat vergeten we even snel.

13. Bobby
Presentator Arie Boomsma noemde zijn dochtertje Bobby Jo. Het is nog niet een heel populaire naam, maar het is een echte uniseks naam. Het ene jaar wordt de naam meer gegeven aan jongens en het jaar erop meer aan meisjes. Natuurlijk kun je ‘m ook schrijven op z’n Hollands: Bobbie

14. Bo/Beau
Deze uniseks naam kun je op twee manieren schrijven, zeg maar makkelijk en moeilijk. Of op z’n Frans of op ‘n Nederlands. Bo stond vorig jaar in de top 100 van meest gegeven meisjesnamen. Het leuke is, de naam betekent: ‘Knap’ of ‘beeldschoon’.

15. Dominique
Zangeres Anouk zingt over haar man in het nummer ‘Dominique’. De naam is meer voorkomend bij meisjes dan bij jongens, maar wel degelijk een naam voor beide geslachten. Je zou de ook voor een ander spelling kunnen gaan, zoals: Dominik of Dominiek.

Natuurlijk zijn er nog veel meer uniseks namen die in dit rijtje passen. Heeft jouw kind een uniseks naam of heb je een naam die voor een jongen als een meisje kan? Reageer!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
 • Monique Kooistra zei

  Dorian kan ook worden toegevoegd aan dit lijstje (mijn dochter heet zo)

 • Lodi zei

  Ja ik heb een uniseks naam. Lodi. Meer mannen dan vrouwen trouwens met deze naam . Nog nooit iemand persoonlijk ontmoet, maar vaak genoeg wanneer ik me voorstel dat ik hoor; ‘ik ken iemand die zo heet, maar dat is een man’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen