Waar ben je naar opzoek?

11x Zo zit het huwelijk echt in elkaar!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
11x Zo zit het huwelijk echt in elkaar!

Zo zit het huwelijk echt in elkaar

Een leuke man ontmoeten, trouwen, kinderen krijgen… Het leek altijd een machtig romantisch toekomstbeeld. Rechtstreeks uit die ene zwijmelffilm. Dezelfde films die ik nu niet kan bekijken zonder ‘als dit toch eens waar kon zijn,’ te denken. Eenmaal getrouwd met die leuke vent, in bezit van het huwelijkscertificaat, weet ik namelijk wel beter. Wat je ziet in de films, leest in de boeken, over fantaseert bij het luisteren van dat ene liedje. Het dekt bij lange na de lading niet van wat het huwelijk daadwerkelijk in zal houden en zeker niet op de lange termijn. Maar wat is een huwelijk dan wel?

Romantiek? No way!

Ik weet bijvoorbeeld dat mijn man alles behalve het toonbeeld van ‘romantiek’ is en dit ook nooit gaat worden.
Maar aan de andere kant is hij degene die één keer per week (zonder dat ik het hoef te vragen) de kattenbak verschoont, het vuilnis naar de bakken brengt en de meest lekkere broodjes hamburgers voor ons maakt op zijn vrije dag.

Het zijn de kleine dingen…

Het zijn geen rozen, het is geen groots liefdesgebaar, maar het zijn de kleine dingetjes die me duidelijk maken hoeveel hij eigenlijk van mij houdt en hoewel ik altijd droomde van iets anders; de realiteit blijkt in dit geval zoveel beter te zijn.

Net zoals de volgende dingen die ik over het huwelijk te weten ben gekomen:

 1. Het huwelijk is samen lepeltje-lepeltje in bed gaan liggen, vervolgens plaats te nemen op je eigen helft, omdat het toch allemaal iets te plakkerig lijkt te worden.
 2. Huwelijk betekent dat je ooit te maken gaat krijgen met rimpelkonten en hangborsten en dit volkomen accepteert!
 3. Het huwelijk is naar je partner roepen voor een nieuwe rol wc-papier, omdat je wederom voor het poepen bent vergeten te kijken of er nog genoeg aan het rolletje hing.
 4. En deze vanaf een afstandje door de kier van de deur naar je toegesmeten krijgt..
 5. Het huwelijk is de draak met elkaar steken en er toch om kunnen lachen, omdat je weet dat er niets van wordt gemeend.
 6. En dat je nooit ongestraft op de bank in slaap kan vallen, omdat er een mogelijkheid bestaat dat je ondergekliederd wordt met het eerste de beste wat je partner voor handen heeft (met een beetje pech watervaste stift).
 7. Huwelijk is seks in de woonkamer, omdat je kind vroeger dan normaal besloot om tussenin te komen liggen.
 8. Om vervolgens met kramp in je bilspier (de bank is niet breed) terug in bed te gaan liggen alsof er nooit iets gebeurd is.
 9. Het huwelijk betekent dat je het vaker fout zal hebben dan goed en dat er altijd iemand is die je daar graag aan zal herinneren.
 10. Het huwelijk is oprecht uitkijken naar een gezamenlijke toekomst vol incontinentieluiers, plaspillen, kunstgebitten, terwijl je samen in een aanleunwoning vertoeft.
 11. Maar boven alles is het huwelijk het bewijs dat je oprecht geloofd in de persoon die tegenover, naast en achter je staat. Zelfs al heb je deze zien helikopteren met zijn geslachtsdeel op de salontafel.

 

Overal waar ‘huwelijk’ staat kan ook ‘relatie’ geplaatst worden. Man, vrouw, vriend, vriendin, partner. Dit kan overal ingevuld worden.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen