Waar ben je naar opzoek?

10x herkenbare opvoedblunders

2 minuten lezen Cindy Sanders

l2bm opvoedblunder relax mama

Opvoedblunders, we kennen ze allemaal en we maken ook allemaal wen eens een opvoedblunder. Naarmate mijn kinderen ouder worden merk ik dat de blunders niet minder worden… wel houd ik er minder vaak een enorm schuldgevoel aan over. Heel af en toe kan ik er (mijn (mijn dochters iets minder) zelfs een klein beetje om lachen. 

Opvoedblunders

1. Na een halve dag op het strand erachter komen dat ik de kinderen met aftersun heb ingesmeerd in plaats van zonnebrand.

2. De broodtrommel van grote zus in de schooltas stoppen van kleine zus en andersom (deze komt zeer regelmatig voor trouwens).

3. Boos worden op je kinderen omdat ze weer eens hun gordel niet om hebben gedaan in de auto en een dag later aangehouden worden door de politie omdat je zelf geen gordel om had, omdat je die net afdeed om te kunnen inparkeren (deze moeder is nogal klein van stuk en moet al staande inparkeren voor een goed overzicht).

4. Nog meer in de trant van ‘zelf het goede voorbeeld geven’: heel hard tegen je kind schreeuwen dat hij niet moet schreeuwen; tijdens het avondeten toch even snel dat ene whatsappje lezen op je iPhone terwijl je één min ervoor zei dat alle iPads van tafel moesten omdat we gingen eten; sokken, onderbroeken en handdoeken laten slingeren terwijl je elke dag moppert dat niemand zijn troep opruimt (deze geldt met name voor papa); tegen je kinderen zeggen dat ze buiten hun jas dicht moeten doen terwijl je tegelijkertijd zelf je jas uitgooit omdat het zweet op je voorhoofd staat.

5. Badpak vergeten tijdens de wekelijkse zwemles, waardoor dochter in haar onderbroek moet zwemmen. De week erop haar handdoek vergeten waardoor dochter zich af moet drogen met een natte, gebruikte handdoek van haar vriendinnetje.

6. Tegen je kind van net vier jaar zeggen dat zij niet zo kinderachtig moet doen en zij dan antwoordt: ‘maar mama, ik ben toch ook nog een kind’.

7. Kleuterdochter zit in de ‘aanstelfase’ en klaagt over pijn in haar voeten tijdens een wandeling door het bos. Papa en mama zeggen dat zij zich niet zo moet aanstellen, haar schoenen kunnen echt niet te klein zijn want deze zijn net nieuw. Thuis aangekomen blijkt de kleuter vier grote blaren te hebben… oeps!

8. De schoolfotograaf vergeten en natuurlijk draagt je kind op dat moment een oude broek met gaten erin.

9. Borstvoeding geven en tegelijkertijd ‘even’ een smsje sturen naar manlief. Niet doorhebbende dat baby de borst los laat en ondertussen de melk in haar gezichtje spuit.

10. Tot slot nog wat blunders uit de babytijd die veelal te wijten zijn aan slaaptekort: de luier achterstevoren aandoen, je eigen koffie in de magnetron zetten ipv het flesje, zelf een hap nemen van dat vieze groentepotje in plaats van je avondeten, vergeten je baby een boertje te laten doen halverwege de fles zodat hij daarna een flinke boer laat en jullie allebei weer schone kleren aan kunnen doen, erachter komen dat je achterloopt met de was en er geen handdoeken meer zijn om je mee af te drogen, er middenin de nacht tijdens het verschonen achter komen dat de luiers op zijn…en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bron afbeelding: Relax Mama, Elsbeth Teeling.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen