Waar ben je naar opzoek?

10x koffietijd voor mama

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10x koffietijd voor mama

Mommy-juice, een bakkie troost, een goed begin van de dag of gewoon een bakje goud. Punt.
Er zijn veel benamingen voor koffie, veelal positief en zeker niet zonder reden. Hallo!? Het is vandaag niet voor niets wereld koffiedag. Een dag door mij gevierd gaat worden zoals ik elke dag door mag komen; met een kopje dampend en heerlijk genot in de hand.

Koffie, wijn en in sommige gevallen thee. Het is bijna van essentieel belang als je eenmaal moeder bent. Niet omdat we onszelf perse moeten drogeren maar ook omdat we onze volwassen zonden moeten hebben om ons gezonde verstand te behouden. En gewoon omdat het lekker is natuurlijk.

Maar waarom vindt uitgerekend een moeder, een bakje koffie niet te versmaden? Lees verder, maar niet zonder (jaja) een kopje koffie in je hand, natuurlijk. Het is weer koffietijd voor mama!

1. Een goed begin van de dag…

…na een iets te roerige nacht (om direct het meest voor de hand liggende voorbeeld te benoemen). Het is dat eerste bakkie leut wat de mama-motoren weer op volle toeren kan laten draaien. Zonder lopen we waarschijnlijk naar buiten zonder kind, maar met twee verschillende pantoffels als schoeisel. Goeiemorgen!

2. Goed voor de stofwisseling

Want wie zegt precies dat je zwangerschapskilo’s alleen maar kwijt kan raken door te sporten???

3. Koffie is gezond

Oké… melk, suiker, zoetjes, siroop en slagroom misschien iets minder. Maar oké; koffie an sich is geen ongezond goedje mits je je aan de aanbevolen, dagelijkse hoeveelheid cafeïne kan houden. En hoeveel dingen zijn er precies lekker EN gezond? Niet veel, toch?

4. Koffie & chocolade…

… is a match made in heaven! In de koffie, naast de koffie, of een toefje chocoladesaus over de slagroom van je ijskoffie op een warme nazomerdag. Nomnomnom!

5. Koffie maakt blij

Een studie heeft aangetoond dat vrouwen die over langere periode, meerdere koppen koffie per dag drinken, minder kans hebben op depressies. Dat er op korte termijn een stuk opgewekter van worden wisten we natuurlijk al!

6. Koffie maakt sociaal

Tenminste; ik heb nog nooit een gezellig koffie-date afgewezen. Simpelweg omdat ik wel trek had in een bakkie.

7. Koffie is huiselijk

Nog altijd roept de geur van verse koffie een gevoel bij me op die zijn oorsprong vindt in mijn jeugd. Daar kan de duurste luchtverfrisser nog niet tegen op!

8. Qua koffie is er voor een ieder wat wils

Oké, thee heeft dan ook wel veel verschillende smaken, maar qua variatie houdt het daar ook echt wel mee op. Er bestaan zelfs koffie’s die voor de gemiddelde theedrinker weg te krijgen zijn. Dat terwijl een koffiedrinker trouw blijft aan zijn sap.

9. Koffie is creatief

De mooiste kunstwerken worden er gemaakt van koffie. Niet dat dit heel je maag in gaat, maar goed; het is leuk om te weten dat het KAN. Mocht je ooit een verborgen boodschap in je schoonmoeders cappuccino willen achterlaten…

10. Koffie is altijd een goed idee

Of je nu zwanger, pas bevallen, niet zwanger, ziekjes, vermoeid, opgewekt, vrolijk of uitbundig bent, oud, jong, middelbaar, opa, oma, mama, papa of tante bent. Koffie is altijd een goed idee!

Koffietijd voor mama

Kan jij ook niet zonder een lekker bakje koffie en niet alleen op wereld koffiedag? Deel jouw ultieme koffiemomentje onder de blog. Ennuh… proost!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Jessica zei

  Leuk geschreven. Alleen klopt het niet dat koffie een goed idee is tijdens de zwangerschap, vanwege de cafeïne.
  Te veel cafeïne schijnt de kans op oa miskramen te kunnen verhogen.
  Het volgende stukje tekst komt van de website:
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/141273-koffie-drinken-tijdens-de-zwangerschap-gevaarlijk.html

  “Er zijn aanwijzingen dat cafeïne de kans op een miskraam kan verhogen. Des te meer cafeïne de zwangere vrouw binnenkrijgt, des te groter de kans op een miskraam lijkt te zijn. Ook de kans op een doodgeboren kindje lijkt toe nemen naarmate men meer cafeïne binnenkrijgt.”

  “Vroeggeboorte, geboortegewicht en geboortelengte
  Het lijkt er op dat kinderen van moeders die veel cafeïne gebruikten tijdens de zwangerschap, een grotere kans op een laag geboortegewicht hebben. Ook lijken zij vaker te klein voor hun leeftijd bij de geboorte. Wat betreft vroeggeboorte zijn er geen aanwijzingen dat cafeïne een rol speelt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen