Waar ben je naar opzoek?

10x Franse namen

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
10x Franse namen

Ik heb de franse taal altijd mooi gevonden. Het klinkt zo zangerig en elegant, ook al versta je er niks van. Nou bof ik met (een soort van) Franse naam, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie Franse namen! Een lijstje!

Lees ook: 20x geografische babynamen om inspiratie op te doen

Jongens

1. Mathis

Betekent ‘geschenk van God’. Is eens wat anders dan het Nederlandse Mathijs, of het meer Engelse Matthew.

2. Kylian

Als je op zoek bent naar een naam die niet veel voorkomt, is dit een mooie keuze! De betekenis is misschien iets minder fraai, Kylian staat namelijk voor oorlog, strijd.

3. Remi

Voor als je zeker weet dat je kindje een sportieveling wordt, deze naam staat namelijk voor roeier. Daarnaast is het natuurlijk een vrolijke en stoere naam voor je jongen!

4. Jules

Forever young is met deze naam gegarandeerd, het betekent namelijk jeugdig. De naam is afgeleid van Julius, wat komt van Julius Caesar.

5. Luc/Lucas

In het Nederlands natuurlijk Luuk, maar op de Franse manier ziet het er net wat exotischer uit. Luc of Lucas betekent licht. Lucca is ook een vorm van deze naam.

Lees ook: Populairste babynamen eerste kwartaal 2017

Meisjes

1. Lilou

Een mooie variatie op namen als Lily en is net even anders dan Milou. Lilou stat voor zacht, vriendelijk en mededinger. Een lievere naam kan je je kind bijna niet geven!

2. Hélène

Een andere versie van het Nederlandse Heleen of Helena of het meer Engelse Helen. Klinkt sierlijk en chique. De betekenis van de naam is fakkel. Ilona en Ellen zijn ook varianten van deze naam.

3. Fleur

Wist je dat ook deze naam Frans is? Inmiddels al veel gehoord in Nederland en dat is ook niet zo gek, de naam klinkt lekker vrolijk en meisjesachtig. Bijna overbodig om te zeggen, maar de naam betekent natuurlijk bloem!

4. Céleste

Ook een naam die je niet veel hoort. Céleste betekent ‘hemels’.

5. Julie

Natuurlijk een variant van Julia, maar dan net even anders. Julia is de vrouwelijke vorm van Julius. Hoewel de naam super meisjesachtig klinkt, is de betekenis dat niet bepaald. Deze is niet helemaal zeker, maar betekent waarschijnlijk zoiets als ‘de eerste wollige baardharen’. Dat zou ik maar gauw weer vergeten.

Welke Franse naam vind jij mooi?

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen