Waar ben je naar opzoek?

10x wat je man niet moet zeggen tijdens de bevalling

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10x wat je man niet moet zeggen tijdens de bevalling

Het is eigenlijk best sneu, voor die mannen. Een bevalling. De meeste heren omschrijven het als een hopeloos gevoel, want hoewel ze hun partner graag willen helpen. Het kan simpelweg niet!  Ze proberen daarom hun vrouw zo goed en zo kwaad als het kan te steunen, maar soms uit zich dat in de meest foute opmerkingen. Opmerkingen die je, op dat moment,  als partner zijde beter niet kan maken. Ook al bedoel je het op dat moment echt zo kwaad nog niet.  Daarom het volgende: 

Wat je man niet moet zeggen tijdens de bevalling

De 10 domste dingen die een man kan zeggen tijdens een bevalling:

En deze mannen bestaan echt…

1. “Hoelang duurt het nog?”

Vaak gaat dit gepaard met een diepe zucht. Ja, mannen. Bevallen duurt lang, soms zelfs 48 uur! Maar als je je verveelt, willen we best met je ruilen hoor!

2. “Ssst, niet zo gillen. Iedereen kan meegenieten!”

Al staat de koningin met haar gehele entourage en complete cameraploeg voor de deur. Het interesseert ons niets! Daarnaast; ooit het gevoel gehad dat er een watermeloen met grof geweld, door je achterste naar buiten wordt gedrukt???

We mogen gillen! Geloof me.

3. (Tijdens de persweeën) “Ik kan zeker wel even naar het toilet?”

Een heel gemakkelijk antwoord: Nee, dat kan niet! Of je moet het risico willen lopen dat deze grote boodschap, op hetzelfde tijdstip plaatsvindt, als de geboorte van je kind.

4. “Gaat het schat?”

Ik ben doodmoe, heb overal pijn, zestien uur weeën achter de rug en heb het gevoel alsof er een gloeiendhete pook, doordrenkt met zoutzuur door mijn vrouwelijkheid naar binnen wordt geslagen. Maar verder het gaat prima schat! Echt waar.

5. “Zo, wat ziet het daar er vreselijk uit.” (Met een verbaasde blik op je gehavende flamoes gericht) “Komt dat nog wel goed?”

Ja, meestal trekt dit wel weer bij. Maar serieus? Is dat het eerste waar je aan moet denken als je vrouw net bevallen is? ‘Is het ‘jouw’ verwoeste ‘speelparadijs?’

6. (Het hoofdje staat en er komt een volle bos met haar tevoorschijn.) “Zo, die heeft zwart haar. Weet je zeker dat dit kind van mij is schat?”

In mannenland is dit natuurlijk een super gevat grapje en misschien, heel misschien, kunnen we hier later smakelijk om lachen. Maar nu niet!

(Let op: verwijder na het maken van deze opmerking, ALLE objecten die kunnen dienen als moordwapen.)

7. (Na een nacht weeën) “Schat ik ga even liggen. Het duurt al de hele nacht. Ik ben kapot en moet nodig bijkomen.”

Pardon? Kapot, liggen, bijkomen? Natuurlijk schat! Weet je wat? Ik haal zo even een lekker kussentje voor je! Don’t mind me!

8.  “Kan de televisie aan? Studio sport begint zo.”

Ja, er zijn mannen die dit vragen. En het vrouwtje haar gepaste reactie? “Een schoen door jullie nieuwe flat-screen.” Ja, ik denk, ik waarschuw alvast.

9. “Je kan het toch wel zonder pijnstilling schatje?”

Kan jij dat? Als ik je nu een trap in je mannelijkheid geef? O, wacht even! Ik was vergeten dat je er dan door de pijn niet meer om kan vragen. Mijn fout.

10. (Tegen de gynaecoloog, tijdens het hechten). “Kan er niet een steekje bij?”

Ja, het is een bekende grap, maar nee. Dit is niet grappig.

Niet voor, tijdens en al zeker niet na de bevalling. We horen nu graag dingen zoals; Je heb het super gedaan schat, ik ben trots op je en liever helemaal niets over het slagveld daar beneden. Of je moet willen dat de vrouwelijke gynaecoloog plotseling uitschiet met haar hechtnaald?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • papaMark zei

  We zullen dit lijstje eens op een papamanier gaan overnemen. Maar we zijn het wel eens! Sommige kunnen echt niet en je zult als man je tijdens de bevalling nou eenmaal moeten aanpassen.

 • Yvonne zei

  Ik kneep tijdens de weeën in mijn vriends hand. . Vraagt hij of ik niet zo hard wil knijpen want het deed m best pijn…..
  Ik kneep gewoon nog ff wat harder 🙂

 • “Kan er niet een steekje bij?”

  Ik zat even met mijn mond open. Is er ooit wel eens een man geweest die zo lomp was om zo iets tegen zijn net-bevallen vrouw te zeggen? Ik denk dat ik zijn mond dicht had laten naaien na zo’n opmerking, pfft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen