Waar ben je naar opzoek?

10x Fit blijven met je kind

3 minuten lezen Kari van der Heide
10x Fit blijven met je kind

In deze reeks deelt de mama van een enthousiaste, actieve dreumes tips & trucs. Mensen zeggen vaak dat, zodra je kinderen hebt, je allerlei dingen niet meer kunt doen. Zoals gezellig uit eten gaan, rustig boodschappen doen, het huishouden doen of lekker shoppen. Maar niks is minder waar. Vandaag 10 tips om fit te blijven als je een kind hebt.

1. Stop met ‘sporten’ en begin met een actieve levensstijl. Hoe meer bewegen onderdeel is van je dagelijks leven en routines, hoe minder moeite het kost om fit te blijven. Jezelf drie avonden per week naar de sportschool moeten slepen, terwijl je na een korte nacht en lange dag niets liever wilt dan wijn, popcorn en Netflix, is absolute torture.

2. Doe wat in je leven past. Iets forceren heeft zelden zin. Mijn vrouw werkt fulltime, onregelmatig en veel avonden en weekenden. Ik zou dus bijna nooit naar de sportschool kunnen. Maar ik heb daar ook helemaal geen behoefte aan. Ik wil zoveel mogelijk bij onze dochter zijn en ben na haar geboorte dus op zoek gegaan naar manieren om fit te blijven met haar erbij. Als jij het wel heerlijk vindt om na werk even alle vergaderingen uit je hoofd te crosstrainen, doen! Het gaat er om dat iets je kiest dat bij jou en je gezin past.

Lees ook: Waarom moeders geen sportschool nodig hebben

3. Loop zoveel mogelijk. Baby in de draagzak, dreumes in de wagen, peuter op het duwfietsje en gáán. Lopen is belachelijk goed voor je gezondheid. Lekker buiten, in de natuur, in beweging, vitamine D, geen blessures en gewoon ’s avonds op de bank kunnen ploffen. Lopen is ook een fantastische manier om te onthaasten, je hoofd leeg te maken of dingen juist op een rijtje te krijgen. Bovendien slaap je beter na een flinke wandeling.

4. Vind wandelmaatjes. Als je het saai vindt om ‘alleen’ te lopen, loop dan met andere mama’s. Als je geen mamavriendinnen in de buurt kent, sluit je dan aan bij een bestaande (draag)moedergroep, bijvoorbeeld via het CB of de opvang. Of maak zelf een Facebookpagina aan om in contact te komen met moeders in jouw omgeving.

5. Ga yoga doen. Yoga is ideaal om met je kind te doen. Als je baby nog heel klein is kun hem gewoon bij je op de mat leggen of in een draagdoek knopen. Is je kindje wat ouder, dan kun je haar betrekken bij je practice. Ik doe sinds haar geboorte yoga met Aya en ze vindt het heel gezellig en grappig. Als je meer wilt weten over hoe je yoga kunt doen met je kindje, klik dan hier.

Lees ook: Hoe mijn dochter van 9 mij leerde mediteren

6. Fietsen in plaats van rijden. Mijn werk ligt op 25 minuten fietsafstand. Ik ben niet opgegroeid in Nederland, heb pas op mijn veertiende echt leren fietsen en er altijd een godsgruwelijke hekel aan gehad. Maar de voordelen (gezonder, schoner, goedkoper) motiveren me toch iedere keer om de auto te laten staan.

7. Ga dragen! Als je een nieuwe mama (to be) bent, investeer dan in een draagzak of draagdoek en een draagconsult. Ik beloof je, hier zal je geen spijt van krijgen. Sterker nog, ik heb geen idee hoe moeders het doen zonder! Met een draagzak heb je je kindje altijd lekker dichtbij, geen gedoe met slapen onderweg, allebei je handen vrij, minder last van je rug en schouders en blijf je super fit.

8. Geef borstvoeding. Er zitten duizend-en-een voordelen aan borstvoeding geven en “back in shape” komen, staat natuurlijk niet op nummer 1, maar het is wel een bijkomend voordeel.

Lees ook: 3 gouden tips om borstvoeding te laten slagen

9. Eet vega. Als je dol bent op vlees stel ik voor om niet gelijk cold turkey zeven dagen per week aan de kale smoothies en groenteballen te gaan. Maar begin eens met een dag per week vegetarisch en een dag veganistisch. Wie weet wat het je oplevert! Het is in elk geval goed voor je lijf, beter voor het milieu en leuker voor de beestjes. Dus waarom niet?

10. En vergeet niet: als je shopt, wandel je ook. Dus dat.

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 4 maanden geleden
  • 4 minuten lezen