Waar ben je naar opzoek?

10 voordelen aan het hebben van zussen

4 minuten lezen denise Denise Meijer
10 voordelen aan het hebben van zussen

Zussen: we ruziën, kibbelen, stelen elkaars make-up, kleding en schoenen, maken het goed en beginnen gewoon weer opnieuw. Maar wat veel mensen niet weten is dat zussen een unieke band hebben. Onbreekbaar zelfs en dit is ongeacht dat ze ouder, jonger, aangetrouwd, biologisch of misschien wel ‘zelfgekozen’ is.  

Ik bedoel: hoe vaak kan je zeggen dat je het ene moment slaande ruzie met iemand hebt, om vervolgens een paar minuten later onder de tafel te liggen van het lachen en alles net zo makkelijk weer achter je laat. Simpelweg, omdat we van elkaar houden. Zélfs al steelt ze jouw favoriete shirtje precies op de dag dat je op Tinderdate zou gaan.

Lees ook: Vrouw overlijdt op de dag dat haar zus bevalt

Het hebben van een zus is onbetaalbaar en het kent eindeloze voordelen. We houden van onze zussen en dit is waarom:

1. Ze heeft je weerbaar gemaakt

Als het aankomt op zussen is er niemand anders die je het zo ‘moeilijk’ kan maken als zij.
Er is niemand die zo goed weet wat je zwakke plekken zijn en welke knopjes er ‘ingedrukt’ moeten worden om ervoor te zorgen dat je explodeert. Ze heeft alle ‘wapens’ in huis om je leven tot een hel te maken en ze zal deze ook best wel eens durven te gebruiken. Dus eigenlijk is alles wat na deze jaren aan verbaal (en soms zelfs fysieke) ‘geweld’ op je pad komt een eitje. Zelfs de meest doorgewinterde pestkop.

Sister GIF - Find & Share on GIPHY

2. Ze vertelt je de waarheid. Ongeacht wat!

Zorgt dat ene kekke shirtje ervoor dat je eruit ziet als een iets te strak ingebonden rollade? Reken maar dat je zus je de ongezouten waarheid zal vertellen. In exact deze woorden en ook al heb je niet eens om haar mening gevraagd!

Season 7 GIF - Find & Share on GIPHY

3. Zij kan het ‘eerst’ doen

Wist je niet zeker of het een goed plan was om met een skateboard van het dak van de schuur te roetsjen? Daar zijn zussen toch ook voor? Maar ook als het aankomt op het keuren van een nieuw vriendje. Voordat deze wordt voorgeleid aan de ouders; zal deze eerst langs het genadeloze (zie puntje 2) zussenpeloton moeten komen. Zodat zij een goede inschatting kan maken of dit wel serieus boyfriend material is en het waard is om mee naar huis genomen te worden.

Wink GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook: Het jongste kind heeft grotere kans om miljonair te worden

4. Twee (of meer) kledingkasten

Een puntje wat eigenlijk niet eens toegelicht hoeft te worden, maar wie wil er nou geen extra kledingkast vol met items die je kan lenen wanneer je wilt. Mits je het verstopt onder een dik vest, uiteraard én het ongemerkt weer terug hangt waar je het item gevonden hebt.

Fashion GIF - Find & Share on GIPHY

5. Het hebben van een zus zorgt voor minder kans op een scheiding

Dit heeft professor sociologie, Donna Bobbitt- Zeher, uitgezocht en geconcludeerd na haar onderzoek naar deze kwestie. Wat bleek? Hoe meer zussen je hebt, hoe waarschijnlijker het is dat je beter omgaat met het huwelijk en dus minder kans hebt op een eventuele, toekomstige scheiding. Waar dit aan ligt? Hoe meer zussen, hoe meer ervaring er is in conflictsituaties én dus ook in het oplossen ervan. Hoe zal dat nou komen?

Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

6. Ze is er. Altijd!

Je zus is de enige persoon waarvan je zelfs na de meest verschrikkelijke ruzie weet dat ze er gewoon nog is de volgende dag.

Text GIF - Find & Share on GIPHY

7. Niemand solt met zus.

Behalve jijzelf, natuurlijk, maar dat is dan ook echt de enige uitzondering.

Sassy GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook: 11x Je weet dat je uit een groot gezin komt als…

8. Jullie vullen elkaar aan.

Zelfs al liggen jullie hobby’s, talenten en interesses mijlenver uit elkaar; jullie delen DNA en dit maakt veel van jullie verschillen, aanvullingen. Het maakt haar de Ying voor je Yang, de Mayo voor je frietje en de cafeïne voor je koffie. Kortom: onmisbaar en niet compleet zonder de ander.

Tom Cruise GIF - Find & Share on GIPHY

9. Ze weet alles over je. 

Ze heeft je horen zingen onder de douche, heeft je betrapt tijdens het peuteren in je neus en weet dat je de rare gewoonte hebt om je teennagels te knippen terwijl je op het aanrecht zit. Desondanks is zij de énige die dit alles weet, kijkt niet eens raar meer op van jouw ‘rare trekjes’ en het allermooiste: Ze zal jouw rare ‘geheimpjes’ nooit aan iemand doorvertellen.

Pretty Little Liars GIF - Find & Share on GIPHY

10. Ze is je ‘ride or die’

Je allerbeste vriendin, je ongekozen soulmate, je go-to-person als je in de problemen zit en de persoon die je nooit, maar dan ook nooit in de kou zal laten staan. En als iemand het ook maar waagt om je zus pijn te doen? Laat ik het zo zeggen: Ik heb genoeg CSI gekeken om het op een ongeluk te laten lijken.

I Love You GIF - Find & Share on GIPHY

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen