Het jongste kind heeft grotere kans om miljonair te worden

Ben jij het jongste kind? Dan mag je van geluk spreken! Het Britse bureau YouGov heeft namelijk onderzoek gedaan naar ‘het jongste kind’ en ze hebben bewezen dat het jongste kind zichzelf het grappigst vindt (het is dus nog niet bewezen dat je het daadwerkelijk bent… 😇) en dat jongste kinderen nog eens een grote kans hebben om miljonair te worden. 

Ha! Het oudste kind kan dan wel het beste zijn maar het jongste kind heeft het meeste kans om miljonair te worden. Dit blijkt uit onderzoek wat is gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual. De wetenschappers van de Birmingham en Reading Universiteit zeggen dat het jongste kind de grootste kans maakt om een ondernemer te worden van een miljoenenbedrijf.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: Het tweede kind is het meest irritant

Hoe ze bij de uitslagen van dit onderzoek komen? Ze volgende 6300 Britse mannen en vrouwen die geboren zijn in 1970 en opgroeiden met broers en/of zussen. Binnen gezinnen met twee kinderen zonder ondernemers had het jongste kind 49 procent méér kans dan zijn of haar oudere broer of zus om ondernemer te worden van een miljoenenbedrijf. Hoe dat kan? Volgens het onderzoek komt dit doordat jongste kinderen meer risico’s durven nemen.

Lees ook: Bewezen: Het jongste kind is het leukst!

Kom je uit een gezin met drie kinderen? In deze situatie was juist het middelste kind die met meeste kans maakte om miljonair te worden.

Ik ben benieuwd: Hoe zit het bij jullie thuis?

Bron: Quotenet – Bron hoofdbeeld: Pixabay

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 32 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.