Waar ben je naar opzoek?

10 simpele tips voor moeders om beter te kunnen slapen

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 simpele tips voor moeders om beter te kunnen slapen

Na de komst van de kinderen heb ik veel problemen met slapen. Ik kan moeilijk in slaap vallen, word vaak wakker en ik word zelden wakker met het gevoel dat ik écht uitgeslapen ben. Op dat soort moment verlang ik terug naar mijn tienerjaren, toen ik nog kon slapen als een baby. Comaslapen noem ik dat nu. Sinds een tijdje ben ik een aantal tips aan het uitproberen waardoor het wel iets beter gaat. Deze simpele tips voor moeders om beter te kunnen slapen deel ik graag met jou (omdat ik weet dat er meer moeders zijn die er last van hebben…).

Nadat ik wat veranderingen heb aangebracht in mijn leven is de kwaliteit van slapen beter geworden en het in slaap vallen gaat ook iets beter.

Simpele tips voor moeders om beter te kunnen slapen

1. Opstaan en gaan slapen elke dag om dezelfde tijd

In andere woorden: maak een slaapschema voor jezelf. Net zoals je dat voor je baby zou doen. Nu ik elke dag om dezelfde tijd uit bed ga en naar bed ga raakt mijn lichaam daaraan gewend en ben ik om die tijd ook echt moe. Op mijn iPhone zit een functie die aangeeft wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Deze heb ik ingesteld om 22:00 uur zodat ik rond 22:45 uur in bed lig.

2. Genoeg zonlicht krijgen

Zeker met de herfst en de winter in aantocht is het belangrijk om voldoende vitamine D ‘op te snuiven’ en dit werkt ook mee aan een beter nachtrust. Probeer zo snel mogelijk de eerste zonnestralen mee te pakken (een wake-up light aanschaffen is ook niet eens zo’n slecht idee).

3. Ga veel naar buiten en sport!

Dat laatste is zo niet mijn ding maar ik doe het wel. Ook omdat ik thuiswerk probeer ik elke dag naar buiten te gaan, een rondje te wandelen, en twee tot drie keer in de week te sporten. In de meest fanatieke weken sport ik zelfs wel vier keer. Sinds kort hebben mijn man en ik een fiets en gaan we lekker een uurtje mountainbiken. Zoek de natuur op en dat brengt je rust en ontspanning en de buitenlucht doet een slecht slapend mens goed. Je voelt je er zoveel beter door en word er ook echt moe van.

Lees ook: Date Night ideeën voor (vermoeide) ouders

4. Zorg voor een goed bed én heerlijk beddengoed

Vijf jaar geleden hebben we voor het eerst een nieuw bed aangeschaft. Wij deden het altijd met afdankertjes van mijn ouders maar nu ik weet hoe een nieuw bed slaapt, wil ik niet meer anders. Ook al lig ik nachtenlang wakker, ik heb in ieder geval een heerlijk bed om in wakker te liggen. Ook hebben we een super fijn dekbed én heerlijk beddengoed. Kort geleden heb ik twee nieuwe dekbedovertrekken aanschaft én een nieuw hoofdkussen. Van nieuw beddengoed word ik ook al heel blij. Op de website van Bedsupply.eu is er een enorm assortiment beddengoed verkrijgbaar en voor ieder wat wils. De dekbedovertrekken zijn van een uitstekende kwaliteit en ik lig er met veel plezier onder te slapen.

Beddengoed Bedsupply

5. Een goed kussen

Ik heb zelf meerdere kussens. Ik kan niet lange tijd achter elkaar op hetzelfde kussen slapen. Dat ligt dan weer niet lekker en pak ik weer een ander kussen. Een goed hoofdkussen is erg belangrijk. Momenteel heb ik onderstaande hoofdkussen. Zoek jij een nieuw hoofdkussen? Kijk dan op deze website en kies uit ‘buikslaper, zijslaper, rugslaper’ en vind jouw perfecte kussen.

Zoek een goed hoofdkussen uit

6. Drink geen alcohol voordat je gaat slapen

De ene keer doe ik het wel, de andere keer niet. Soms drink een glaasje wijn en soms thee. Of het mij helpt daar ben ik niet echt achter maar het schijnt wel veel uit te kunnen maken. Probeer dit voor jezelf uit!

7. Drink geen koffie

Hetzelfde als hierboven! De een kan ertegen, de ander niet.

Lees ook: 9 simpele en effectieve energie boosters voor vermoeide mama’s

8. Drink genoeg water

Genoeg water drinken is goed voor je maar ook goed voor je wanneer je slaapproblemen hebt.

9. Probeer te ontspannen voordat je naar bed gaat

Neem een bad, luister een ontspannend liedje en concentreer je op je ademhaling. Probeer écht tot rust te komen. Het helpt mij ook wel eens om een boek te lezen. Daar word ik ‘s avonds moe van en negen van de tien keer val ik in slaap.

10. Gebruik geen telefoon 

Het helpt wanneer je geen telefoon gebruikt of ‘s avonds laat nog achter je computer zit. Wil je wel even lekker appen of een serie kijken omdat de tv bezet is? Op vele nieuwe telefoons en computers vind je een functie waarbij je het blauwe licht uit je scherm kan halen. Dit is beter voor je nachtrust!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en ik heb het ‘comaslapen’ nog niet terug. Ooit hoop ik op beterschap. Als jij aanvullende tips hebt hoor ik ze graag!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen