Waar ben je naar opzoek?

10 irritante types die je vindt in online mama communities

5 minuten lezen denise Denise Meijer
10 irritante types die je vindt in online mama communities

Laten we het even hebben over de online mama communities (de online mama groepen)… Ik heb er persoonlijk een stuk of vijf die ik ‘volg’ omdat ik hier ooit een keer voor ben uitgenodigd (Facebook groepen, forums…). Allemaal met dezelfde, prachtige advertentie: ‘Een veilige plek om te praten, advies te vragen en ervaringen te delen’. Laten we eerlijk zijn: dat is iets waar iedere moeder zo nu en dan behoefte aan heeft.

Er zijn duizenden (al dan niet miljoenen) vrouwen die dankbaar gebruik maken van de ‘expertise’ van mede-mama’s. Vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten en ongetwijfeld begrip kunnen opbrengen voor wat voor ‘mama-probleem’ dan ook. Van doorslaaptips, tot foto’s van onverklaarbare soorten huiduitslag en relatieproblemen… Een online mama groep is divers en… niet alleen in de onderwerpen!

Toch zijn er op ieder van dit soort pagina’s, bepaalde (irritante) ‘typetjes’ te vinden. En deze vind je terug in vele bestaande mama groepen op het internet. Van forum tot Facebook…

Lees ook: 7 redenen waarom zwemles gewoon KUT is

Herken jij een van deze irritante types uit een online mama communities?

1. De fanatiekeling

Deze mama post zo vaak in haar favoriete mama groep(en), dat haar naam meer op jouw tijdlijn verschijnt, dan die van je vrienden of familieleden. Niet één, maar soms wel vijf tot tien keer op een dag en dan hebben we de likes die ze geeft op ieder, nieuw onderwerp niet eens meegerekend!

Busy Jim Carrey GIF - Find & Share on GIPHY

2. De paniekmoeder

‘Is die muggenbult een voorbode van een of andere enge huidziekte?’, ‘Is deze kleur poep wel gezond voor mijn 4-jarige (inclusief foto)?’ en: ‘Mijn kind heeft een schaafwond op zijn knie, moeten we naar de SEH?’ Het is zo makkelijk om geïrriteerd te raken van dit typetje, maar eigenlijk heeft een paniekmoeder het vooral zelf heel erg moeilijk. Gelukkig kan een beetje geruststelling wonderen doen.

Stressed The Big Bang Theory GIF - Find & Share on GIPHY

3. De sensatiezoeker

Deze werkt als een soort van versterker voor de paniekmoeder. De vrouw die termen zoals “kindermishandeling” gebruikt bij een paar oorbellen, of adviseert om met 100 kilometer per uur richting de huisartsenpost te scheuren als er snotneus ontstaat.
Overdrijven is een vak waarin de sensatiezoeker, cum laude is afgestudeerd. Niet de beste match voor de ietwat onzekere, bezorgde moeders. Wel grappig als het een beetje saai begon te worden in de mama groep!

Cardi B Popcorn GIF - Find & Share on GIPHY

4. De biologische-, ergonomische-, speltzaadslikkende- zweefteef

Degene die trotse ouders hun urenlange, met bloed-zweet-en-tranen, in elkaar geknutselde traktatie tot de grond toe weet af te kraken, omdat er echt ‘teveel toegevoegde suikers’ in deze creatie zitten.
Niet te vergeten wat het cocktailworstje wel niet moet betekenen voor het dierenwelzijn en hoeveel regenwouden er niet zijn gekapt voor de satéprikkertjes je hebt gebruikt om het geheel in elkaar te zetten… Wisten jullie al dat ze óók haar draagdoeken weeft van duurzaam, geteelde hennep en haar eigen, veganistische snoepjes maakt?

Lees ook: Ik ben die moeder waar iedereen op Facebook zich aan ergert

Heeft iemand (een biologisch verantwoord) bakje waar we in kunnen kotsen alsjeblieft?

Disgusted America Ferrera GIF by HULU - Find & Share on GIPHY

5. De ‘IDGAF’- moeder

Dit typetje zal niet snel om advies vragen (want jouw mening interesseert haar toch niet), maar zal te pas en te onpas ieder goedbedoeld advies, afdoen als betuttelend gezeik.
Het is overigens veilig om te zeggen dat ze regelmatig overhoop ligt met de dame die ergonomische draagzakken in elkaar flanst of met ieder ander die iets van ouderschapsadvies het internet op probeert te slingeren.

Fight Boomer GIF by Wentworth - Find & Share on GIPHY

6. De ‘madmin’

Je weet wel: Een admin die overduidelijk niet om kan gaan met de macht die ze over ‘haar’ mama groep heeft. Iedereen die een andere mening deelt als de ‘baas’ over de pagina, wordt zonder pardon uit de groep geknikkerd en als het even kan nog nabesproken in een tal van woedende posts die de persoon in kwestie zelf niet meer lezen kan.
En dan te bedenken dat ze deze groep heeft gestart, nadat ze zelf slachtoffer is geworden van op hol geslagen beheer. Go figure!

Missing Kim Jong Un GIF - Find & Share on GIPHY

7. De extremist

Borst- of flesvoeding, potjes- of verse voeding, de co-sleeper en slaaptrainer…
Je kan het zo gek nog niet bedenken of ieder mogelijk, bespreekbaar ‘mama-topic’ heeft extremisten in het kamp. En deze altijd garant voor ellenlange, discussies en online relletjes. Iemand popcorn bij de hand?

Bored Sarah Michelle Gellar GIF - Find & Share on GIPHY

8. De verkoopster

Wij zijn helemaal voor ‘momtrepeneurs’. Minder gezellig is het als je een vraag stelt over zindelijkheidstraining, je direct een gepersonaliseerde toiletverkleiner ter waarde van 49,99 onder je post geplempt ziet.
De verkoopster zal dan ook van ieder bericht gebruik maken om haar product aan de man (of mam) te brengen. Spammen dus. Bloedje irritant!

Monty Python Spam GIF - Find & Share on GIPHY

9. De beterweter

Deze dame weet alles! Dus ook als je een vraag stelt over de ‘nog niet ingedaalde’ bijbal van je zoon en zijzelf alleen maar dochters heeft, zal ze alles, op ALLES zetten om je te voorzien van alle benodigde info die er bestaat.

PS. Ga NIET met deze mevrouw in discussie, tenzij je bereid bent om hier een onderhoudende dagtaak van te maken. Fouten toegeven is namelijk niet de sterkste kant van de beruchte beterweter.

Niet zeggen dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Know It All Marie GIF by Wentworth - Find & Share on GIPHY

10. De muiter

“Hallo Beheer? Is er nog iemand?”, “Beheer. Ik heb al 1000 ergerlijke privéberichten aan jullie gericht, maar ik krijg geen reactie!”
“Vinden jullie het beheer hier ook zo bagger aanwezig.” (alsof ze verder geen leven of ueh… kinderen hebben).

Ja, ook de beheerders hebben het soms maar zwaar te verduren.

Johnny Depp Captain GIF - Find & Share on GIPHY

Desondanks schieten mama groepen, aan alle kanten, als virtuele paddenstoeltjes uit de grond. We vinden het prettig om beroep te doen om onze mede-mama’s en deze pagina’s blijken nog altijd de plek bij uitstek, voor (zelfs ongevraagd) advies.

Deze 10 typetjes nemen we dan ook maar lief. Al is het maar omdat we ergens diep van binnen weten dat we allemaal moeders zijn en moeders?

Tsja… Dat blijven ook maar gewoon mensen. Niet waar?

En… we maken even van de gelegenheid gebruik om onze eigen leuke groepen onder de aandacht te brengen. Zijn jullie al lid van de volgende Facebook groepen van Love2BeMama?

Hoe overleef ik mijn tieners en pubers?

Mama (to be) Club

Love2BeMama

Het Love2BeMama Clubhuis

En… je kan je ook nog aanmelden voor onze gezellige nieuwsbrief (gratizzzzz!!!)

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen