Waar ben je naar opzoek?

10 frustraties van een moeder met een pasgeboren baby

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 frustraties van een moeder met een pasgeboren baby

Het is geweldig als je voor het eerst moeder bent geworden. Maar ook heel intensief. Het leven met een pasgeboren baby brengt heel veel liefde met zich mee maar ook een hoop frustratie. Ik spreek (3x) uit ervaring! Het is lastig te begrijpen voor iemand die het nooit op die manier heeft ervaren. De tijd gaat snel en voor je het weet loopt alles op rolletjes maar toch is het een fase waar je even doorheen moet.

Het hebben van een baby is een uitdaging en de vaardigheid multitasken is een must. Er zijn geweldige mijlpalen in het leven met een baby: het eerste lachje, doorslapen, oogcontact, het omrollen. Maar de frustrerende dingen zijn er ook. Voor zowel baby als moeder.

Lees ook: WAT deed je toen je je baby de borst gaf?

Ik wil je niet bang maken maar het is goed om je op sommige dingen voor te bereiden of er in ieder geval vanaf te weten zodat je straks niet voor een verassing komt te staan. Mijn allerbeste tip is: geef je eraan over. Hoe meer je je er tegen verzet, hoe frustrerender het wordt.

 1. Je baby zal wakker zijn, huilen en aandacht willen als jij op het punt staat je warme maaltijd op te eten. Je kunt beter overstappen op maaltijdsalades 😉
 2. Als je dan eindelijk jezelf hebt aangekleed, wat uitzonderlijk is, spuugt je baby je van top tot teen onder. Dag mooie outfit!
 3. Je zal veel tijd, energie én geld besteden aan een prachtige babykamer. In de praktijk komt het erop neer dat de baby bij jou in bed of op de kamer slaapt.
 4. De uitspraak “Slapen als een baby” slaat nergens op.
 5. Net als je klaar bent met het verschonen van de luier gaat je baby wéér poepen en kun je weer opnieuw beginnen. Als je geluk hebt zit niet alles eronder.
 6. Je baby slaapt vredig en heel lang. Maar dit pas nadat je wanhopig je moeder hebt opgebeld en zij langs is gekomen. Dan opeens kan je baby wél slapen.
 7. Het ‘flapje’ van je borstvoedingsbeha vergeet je maar één keer niet meer op zijn plek te hangen. Maar pas nadat je een beschamende ontmoeting had met de pakketbezorger aan de deur. FLOEP.
 8. Die ene keer dat je maar ‘even’ de deur uit zou gaan met je baby en dus geen luiertas bij je had. Dat doe je maar één keer want juist op dat moment had je hem dringend nodig. En je ging maar ‘even’ weg…
 9. Je baby slaapt al nachten door. Maar jij niet.
 10. Je baby huilt maar je hebt echt geen idee wat er aan de hand is. Na twee dagen kom je erachter dat het misschien tijd is voor wat extra melk.

Bron beeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 8 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 8 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 8 maanden geleden
 • 4 minuten lezen