Waar ben je naar opzoek?

10 euvels van een meisjesmama

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 euvels van een meisjesmama

Als moeder zijnde verwacht je dat je het vrouwelijke brein weet te doorgronden als geen ander. Je bent notabene zelf een vrouw, toch? Dus ervaring genoeg en geen verrassingen. Dat denk je tenminste. In ieder geval vanaf de geslachtsbepaling totdat het moment dat je dochter eenmaal geboren is en je toch tegen bepaalde dingen aanloopt die je aanvankelijk niet had verwacht of angstvallig hebt verdrongen.

Meisjes zijn dus, net als jongens, een slag apart en zelfs als ‘voormalig’ meisje en alwetende vrouw, sta je regelmatig met je mond vol tanden.

>> Lees ook: 10 euvels die alleen een jongensmama kent.

Het zijn de euvels van een meisjesmama. Van glitterstiften en ponykamp tot aan Barbie en vriendinnen problemen.

10 problemen van een meisjesmama

10 euvels van een meisjesmama

1. Mini-moedertjes

Hoewel het ouderschap iets is waar wij, als volwassenen, elke dag van leren, zijn meisjes het levende bewijs dat het moederlijke gen al vanaf kleins af aan aanwezig is. Denk aan: een Baby Born, knuffels die liefelijk onder hun hoede zijn genomen en een zielige, arme, verlaten rioolrat die natuurlijk mee naar huis moet om onder ‘moeders vleugels’ op te knappen.

>> Lees ook: Een pop voor mijn zoontje; waarom heb ik er moeite mee?

2. Het gefrutsel

Meisjes hebben een feilloos oog voor detail en een overschot aan tierelantijntjes, accessoires en ‘frutsels’. Zelfs het ‘saaie’ witte bureau wordt gepimpt met glitterstickers, hartjes en het liefste nog met een grote strik om de stoel.

3. De kleine prinses

Vooral papa’s zijn niet opgewassen tegen de puppy ogen die hun dochters opzetten om iets van ze gedaan te krijgen. “Papa’s prinses,” wordt wel eens ‘gekscherend’ gezegd maar er is niets van gelogen. Een variant op Nina Sanders in GT/ST maar dan misschien iets minder ‘erg’. 😉

4. Dramaqueen

Drama, drama, drama… Meisjes hebben een gevoel voor drama en dat zal je als meisjesmama weten ook! Als een volleerd actrice zal ze zich ten aarde storten en een melodramatisch concert weten te geven waar zelfs Celine Dion nog een puntje aan kan zuigen. Dat gezegd hebbende: zelfs een simpele playback-performance zal worden gegeven met meer flair dan het gemiddelde Eurovisie Songfestival optreden.

5. Meesteresje in imitatie

Een dochter is (of je dit nu wilt of niet) het spiegelbeeld van haar moeder. Van de make-up, tot nagellak, tot haar eerste experiment met een ‘wafeltjestang’. Zelfs mama’s jurken en peperdure pumps zijn niet veilig voor jouw mini-zelf die niets liever wilt dan later even mooi worden als haar mama dit is.

‘Imitatie is de grootste vorm van vleierij,’ luidt het gezegde en ik weet zeker dat deze is bedacht door de trotse moeder van een alles-kopiërende meid.

6. Roze it is!

Roze doet hetzelfde voor een meisje als een rode lap voor een stier. Het maakt niet uit om welke kleur roze het gaat of wat er precies roze moet worden; pink is always the way to go! Zachtroze, oudroze, lichtroze, donkerroze, zelfs fuchsia is acceptabel. Als het maar roze is, of er in ieder geval op lijkt.

7. De Disney fever

Eigenlijk is hierbij geen uitleg nodig maar toch: Disneyfilms staan voor een meisje zowat gelijk aan de gemiddelde geloofsovertuiging. Het is dan ook geen verrassing dat jij als moeder alle liedjes van Frozen, Rapunzel, Brave en de Kleine Zeemeermin van voor naar achter weet mee te zingen. Alle.PIEP.Liedjes!

>> Lees ook: Met de kids naar Disneyland Parijs (fotoblog).

>> Lees ook: 7x Disney schoonmaak hacks; hier droom jij van!

8. Meiden onder elkaar

Staat zeker één keer in de maand garant voor drama, chaos, gegil en dikke tranen.

Some things never change…

9. Het kippenhok

Meiden staan er om bekend flink te kunnen kakelen. En hoewel we het eigenlijk niet toe willen geven; zelfs mama geniet van haar telefoonuurtje bij het eerste kopje koffie van de dag. Je dochter zal niet anders zijn en kletst graag de oren van je hoofd. En raar genoeg kan (zie puntje 3) papa’s prinsesje zelfs haar vader dusdanig ontdooien dat zelfs een urenlang pleidooi over prinses Sophia zijn aandacht weet vast te houden.

10. Geniep en venijn

Waar jongens elkaar regelmatig open en bloot in de haren vliegen, vindt de ‘oorlogvoering’ tussen meiden vooral plaats op psychologisch vlak. Ik denk dat we allemaal nog heel goed weten hoe je als meiden onder elkaar flink kon uithalen zonder ook maar een nagel te gebruiken. Maar ALS er gevochten wordt dan vliegen de haren en nagels je om de oren. Gevolgd door een flinke dosis aan drama. Maar dat ben je als echte meisjesmama allang gewend!

11. En de rest….

En dan hebben we het nog niet gehad over het eerste vriendje (oei, nog niet aan denken), de eerste ongesteldheid, beha’s kopen, make-up uitproberen, haren verven, kledingstijl (als ze maar geen gothic wordt…), piercings, tatoeages en haar eerste avondje stappen. Hoe ga je dit allemaal overleven?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen