Waar ben je naar opzoek?

10 dingen die je moet doen als je erachter komt dat je zwanger bent

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 dingen die je moet doen als je erachter komt dat je zwanger bent

Je bent zwanger! Dat heb je net afgelezen op dat staafje wat je in je handen hebt. En dat staafje liegt niet. Het staat zwart op wit (of blauw/roze op wit). Er groeit een klein mensje in jouw lichaam. En dat is zo bijzonder. Alle emoties passeren momenteel de revue. Je bent ontzettend blij, hormonaal, bezorgd, opgelucht. Je bent echt zwanger.
Gefeliciteerd! Je gaat aan een nieuwe fase in je leven beginnen.

Lees ook: 10 redenen waarom de derde zwangerschap de BESTE zwangerschap is

Ga genieten van dit wonder en begin met de voorbereidingen op de komst van je babytje. Je kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen. En nu je weet dat je zwanger bent sta je te popelen om aan een nieuwe fase te beginnen. Ik zeg niet meteen dat je een koffer moet zoeken en rennend door het huis je ziekenhuistas in moet pakken. Daar is het nog te vroeg voor. Maar er zijn heel veel andere dingen die je nu al wel zou kunnen (en moeten) doen. Veel plezier!

1. Begin met het innemen van foliumzuur en zwangerschapsvitaminesNatuurlijk is gezond leven heel belangrijk en daar kom je al een heel eind mee. Maar het slikken van foliumzuur (mocht je daar nog niet mee begonnen zijn) en zwangerschapsvitamines kan echt geen kwaad. Zwangerschapsvitamines bevatten noodzakelijke vitamines die je lichaam nodig heeft om een gezonde baby te produceren. Weet niet wat je zou kunnen innemen? Vraag dit dan aan je huisarts of verloskundige.

2. Lees boeken en volg blogs

Het is nooit te vroeg om je te gaan inlezen over de zwangerschap (kan ook prima trouwens op Love2BeMama), baby’s en het ouderschap. Er is zoveel informatie. Probeer te filteren wat jij zou willen weten. Zeker bij een eerste zwangerschap is het handig om in te lezen in welk stadium de zwangerschap is en hoe je lichaam hierop kan reageren. Al is dat bij iedereen anders. Ik had bij de eerste zwangerschap veel baat bij dit soort informatie. Ik had toen geen idee…

3. Maak een afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog

Het is nu tijd om de eerste afspraak te maken voor een intake en voor de echo. Een super leuk en spannend moment!

4. Hét geboortekaartje

Het duurt misschien nog even maar het is erg leuk om je te storten in de wereld van de geboortekaartjes. Als het zover is wil je dit belangrijke moment in je leven natuurlijk heel graag delen. PostNL verkoopt ook geboortepostzegels voor je geboortekaartjes. Hiermee maak je je babypost helemaal compleet. Je kan het maar vast in huis hebben. En ze hebben nu een hele leuk actie waar je gebruik van kunt maken!

Tip: Leuke actie!

Koop twee vellen geboortepostzegels (1 september t/m 31 oktober) op postkantoor.nl en ontvang 10 mijlpaalkaarten gratis (leuk voor als de baby geboren is!)
Dit is een op = op actie dus wees er snel bij!

5. Maak een ‘before’ foto

Het is super leuk om elke week of maand een buikfoto te maken om te zien hoe je buik groeit en je lichaam veranderd.

6. Voorkom striae

Mijn buik zit er helemaal onder. Er was geen houden meer aan. Maar je kunt het altijd proberen: striae voorkomen. Er zijn verschillende smeerseltjes voor. Mocht het niet baten dan is het sowieso een fijne verzorging voor je huid en buik

7. Download een zwangerschaps app

Leuk om elke week bij te houden in welke fase je zit! Bij de eerste vooral aan te raden.

8. Begin met een zwangerschapsdagboek

Ik was niet zo van het schrijven en bijhouden maar het is wel heel leuk om later terug te lezen. Er zijn verschillende zwangerschapsdagboeken die je per week/maand in kunt vullen. En hier kun je ook je wekelijkse/maandelijkse foto bij plakken.

9. Maak een ‘to-do’ lijstje

Wat heb je nodig en wat moet je nog doen voordat de baby komt? Dit zijn vooral korte termijn zaken. Niet vergeten:

  • Vluchttas voor het ziekenhuis klaarzetten
  • Babykleertjes wassen
  • Kraamzorg regelen
  • Geboortekaartjes en geboortepostzegels bestellen

10. Ga slapen!

Van slapen komt er in de laatste weken niet zoveel. Pak daarom NU je kans!

Wat zou jij nog toe willen voegen aan dit lijstje?

Bron beeld: fotografie Renate Smit

Dit is een gesponsordde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 3 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen