Op vakantie

Het mooie weer komt er weer aan. Tenminste, als we de regen van het komende weekend even over het hoofd zien.De zomer is in ieder geval in aantocht. We zijn weer klaar voor de zomer en de vakantie. Een vakantie vraagt heel wat voorbereiding als je kinderen hebt. Het is niet meer als vroeger; je pakt je koffers en je gaat. Je moet nu over alles nadenken: kinderbedjes, zonnebrandcrème, voeding, flessen, luiers, medicijnen. Je kunt beter nu alvast beginnen met het maken van een lijstje zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

Als je voor de eerste keer met je baby op vakantie gaat neem je altijd te veel mee. Toen wij voor het eerst een weekendje weggingen leek het meer op een volksverhuizing. Ik vond dat ik op alles voorbereid moest zijn en nam dus te veel mee. De helft heb ik niet eens gebruikt. Deze zomer gaan we kamperen met een baby. Veel mensen verklaren ons voor gek; je gaat toch niet kamperen in het buitenland met een dreumes van 1 jaar? Waarom ga je niet in een hotel of een chalet? Kamperen? Dat doe je niet! De meeste mensen vinden het veel te veel gedoe maar wij vinden het heerlijk. Je leeft buiten en kamperen is gewoon erg gezellig. Waarom zou dat niet kunnen met een dreumes van 1 jaar? We gaan het gewoon doen! Ik weet zeker dat dreumes het geweldig gaat vinden. Meer dan zon, water en elkaar hebben we niet nodig. Het zal wel een vakantie worden met minder uitstapjes. Je gaat niet met een dreumes van 1 jaar steden bekijken met 38 graden. Dat ga ik mijzelf niet aandoen en de dreumes al helemaal niet.

Als je op vakantie gaat naar het buitenland is het wel verstandig om een EHBO-kit mee te nemen voor het geval dat. Een standaard verbanddoos kun je aanvullen met de volgende artikelen:

ο Medicijnen die je kindje eventueel gebruikt
ο Pleisters, tape, steriele gazen, verband, watten, zwachtels en likdoornpleisters
ο Zonnebrandcrème en aftersun
ο Schaar, pincet, naald, veiligheidsspelden
ο Tekentang
ο Digitale thermometer
ο Pijnstillers / zetpillen voor baby’s en kinderen
ο Middel tegen reisziekte
ο Middel tegen diarree
ο Middel tegen allergie
ο O.R.S. (Oral Reydraiton Salts) tegen uitdroging door bijvoorbeeld diarree
ο Laxeermiddel
ο Middel tegen huidaandoeningen of anti-jeuk
ο Neusdruppels en oordruppels
ο Zalf voor rode billen
ο Baby- / kinderzonnebril
ο Zonnehoedje

In een aantal Europese landen is het verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. En ook al is het niet verplicht, het is gewoon reuze handig. Je zult net zien dat er wat gebeurt en je niks bij de hand hebt. Neem ook het telefoonnummer van je (huis)arts en apotheker mee. Mocht je tijdens de vakantie vragen hebben of medicijnen kwijtraken, dan kun je met de apotheker overleggen om ter plaatse een goed vergelijkbaar middel te regelen. Ook in noodgevallen is het prettig om met je huisarts te overleggen. Die heeft er vaak beter zicht op en kan je advies geven.

Als je naar een zonnig vakantieoord gaat, laat de huid van je kindje dan rustig wennen aan de zon en houd er rekening mee dat een lichte huid wat sneller verbrandt. Je kunt beter extra smeren dan een keer te weinig. De lippen van je kindje moet je ook goed beschermen met een lippenbalsem die een hoge beschermingsfactor heeft. De huidjes van baby’s en kleine kinderen zijn extra gevoelig. Een zonnehoedje is absoluut een must om mee te nemen.

Naast een EHBO-doos zijn er ook nog andere dingen die heel handig zijn om gewoon bij je te hebben. Baby-Slofjes verkoopt een paar handige dingen. Wat dacht je van de infoband? Iedere ouder kent het probleem. Je bezoekt een museum, dierenpark, pretpark of je gaat op vakantie. Kinderen gaan op ontdekking en jij bent je kind kwijt. Ook al verlies je ze niet uit het oog, in een onbewaakt ogenblik kan het zomaar gebeuren. Daarom is het een prettig idee dat je kindje een infoarmband draagt met daarop jouw telefoonnummer. Tegenwoordig heeft iedereen een mobiel en met een belletje is je kindje zo weer terecht. Ook voor de bemanning van een hulppost is het erg handig om direct een nummer te kunnen bellen van de ouders. Je kunt eventuele informatie die van belang is ook kwijt op het armbandje. Het bandje kun je met pen beschrijven en loopt niet uit. Een plons in het zwembad is dus ook mogelijk.

Baby-Slofjes verkoopt ook Cold Packs. Dit zijn handige, schattige, herbruikbare producten van hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn ook medisch verantwoord. Heel handig als extra aanvulling op je EHBO-doos. Door middel van de herbruikbare CoolKidz Cold Packs kun je op een veilige en snelle manier pijn verzachten en zwellingen verminderen. Al bij het zien van zo’n geweldige coldpack zijn de traantjes van je kindje snel gedroogd. Heel makkelijk om mee te nemen op vakantie. De Cold Packs zijn al te gebruiken nadat deze slechts een uur in de vriezer hebben gelegen en blijven zo’n 30 minuten koel.

Je kent ze vast wel; de strijklabels. Je kunt ze op internet overal bestellen en ze zijn superhandig. Maar ken je de Infotags al? Deze lijken op de strijklabels, alleen is er een verschil. Je kunt ze meteen beschrijven. Je neemt een verpakking mee op vakantie. In een verpakking zitten 21 stickers in 2 verschillende formaten. Als je ter plekke een label nodig hebt hoef je er enkel op te schrijven met een pen, even vaststrijken en klaar is Kees. Je kunt ze bevestigen op vrijwel alles; van kleding tot fietshelmpjes. Ook dit is weer ideaal om mee te nemen op vakantie. Zo kun je ter plekke je spullen labelen.

Voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat: veel plezier! We hopen ook op een mooie zomer in Nederland voor de thuisblijvers. Veel plezier en hopelijk heb je wat aan deze tips.

Winactie infobandjes, Cold Packs en strijklabels
Baby-Slofjes
stelt een aantal producten beschikbaar voor L2BM om weg te geven: 5 infobandjes, 2 verpakkingen strijklabels en een setje Cold Packs. Vertel L2BM, via het bekende winactieformulier, waar jij heen gaat op vakantie dit jaar en waarom deze producten een aanvulling zouden zijn op jouw EHBO-doos. Wie weet ontvang jij een van deze producten! Deze actie loopt af op vrijdag 4 juni.

© Geschreven door Linda

4 reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.