Waar ben je naar opzoek?

Zwanger? Slaap op deze kant!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Zwanger? Slaap op deze kant!

Iedereen die zwanger is (geweest) kent het: hoe kan je in vredesnaam nog comfortabel in bed liggen? Zeker aan het eind van je zwangerschap zit die toeter gewoon in de weg. Helaas helpt ook deze slaaphouding daar niet bij. Maar hij is wel het beste voor jou en je kindje.

Het beste is om, als je zwanger bent, op je zij te liggen. En dan het liefst nog op je linker zij. Dit wordt aangeraden door de American Pregnancy Association. Als je op je linker zij ligt is namelijk de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar de placenta optimaal. Daarnaast zet je geen onnodige druk op je lever in deze positie. Om toch iets comfortabeler te liggen, is het goed om je knieën buigt en er een kussen tussen te leggen.

Lees ook: Wat mag je als zwangere vrouw nog wél eten?

Slaap je toch liever op je rechter zij? Geen paniek, ook dat kan prima. Op je rug of je buik slapen wordt wel echt afgeraden. Op je buik liggen is praktisch gezien gewoon onmogelijk, zeker als je verder in je zwangerschap bent. Als je op je rug ligt kan je last krijgen van rugpijn, de ademhaling, de spijsvertering, en een lage bloeddruk. Ook vermindert het de bloedsomloop naar je hart en je kindje. Dit komt doordat je buik drukt op je darmen en de grote bloedvaten.

Bron: Ouders van nu, American Pregnancy Association

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen