Waar ben je naar opzoek?

Zo krijg je gegarandeerd brave kindertjes

4 minuten lezen denise Denise Meijer
Zo krijg je gegarandeerd brave kindertjes

Als moeder zijnde zoeken we altijd naar dat ene magische middeltje wat er voor zal zorgen dat het meest dwarse, niet-luisterende kind, plotseling zal veranderen in een gehoorzaam, klein engeltje. Tot op heden is dit middel nog niet gevonden. Dus we nemen het er van, zo eens per jaar. Als Sinterklaas in het land is. Maar de ‘roe’ als dreigement? Mijn kind weet niet eens hoe een roe er uit mag zien. En met de zak mee naar Spanje? Eigenlijk ziet hij wel wat in een gratis reisje op kosten van… Dus veel effect heeft dit alles niet.

Maar wat dan wel?

Geen reet interesseren

Hoe kregen mijn ouders het voor elkaar dat wij als kind zijnde, zeker een paar weken per jaar, niets anders waren dan gehoorzame kleine engeltjes?
Is dit indirect een resultaat van onze veranderende maatschappij of heb ik toevallig een kind wat het geen reet kan interesseren of er iemand hem stout zal vinden. In elk geval ben ik hoe dan ook goed genaaid, want al mijn ouders hun troeven hadden echt 0,0 effect. Balen!

Lees ook: Is mijn kleuter verslaafd aan computerspelletjes?

De app der wonderen

Maar het was per toeval dat ik stuitte ik op een app. Genaamd: ‘Bellen met Sinterklaas’.
Om even beknopt uitleg te geven: met deze app kan je de Goedheiligman laten ‘telefoneren’ met je kind.
Je geeft door middel van een keuzemenu de leeftijd op, het geslacht, hobby’s en de reden waarom deze heuse BN’er er voor heeft gekozen om je kind te verblijden met een belletje. Super leuk! Maar wat ik niet had kunnen raden is dat deze app ook nog eens heel handig zou blijken. Wat zeg ik? Ik ben fan! Dus mijn mede-ontaarde moeders: snel naar de app-store en downloaden die hap. Want het werkt als een trein. Dat beloof ik!

Mijn zoon is (net zoals menig kleuter) niet wat je noemt een beste eter. Wat de boer niet kent dat eet hij niet en als hij vindt dat hij iets boeienders te doen heeft dan eten… Nou reken dan maar op een poppenkast van jewelste. Alles wordt uit de kast getrokken om het bordje te laten staan (om vervolgens te zeuren dat hij honger heeft).

Zoals wel vaker ervaarde we dus een ware worsteling om iets van zijn gezonde prakje naar binnen te krijgen. Maar hij had geen idee van mijn troef. Ik had namelijk Sinterklaas op speed-dial staan. Ha!
Binnen een mum van tijd vulde ik het keuzemenu in met de benodigde informatie en Sinterklaas? Die zou mijn kind wel even vertellen dat het niet zo leuk was om zijn bordje niet leeg te eten.

Zo gezegd zo gedaan. Binnen 15 seconden ging de telefoon en zoon nam ietwat aarzelend op toen hij de foto van de Goedheiligman in beeld zag verschijnen.
De Sint stak vrolijk van wal, vroeg wie hij aan de lijn had, verifieerde zijn leeftijd en bladerede hoorbaar in zijn grote boek om de benodigde informatie bij elkaar te zoeken.

Het was menens

“O… Jongeman,” zei hij plotseling.
“Ik zie dat jij, een beetje stout bent geweest. Jij hebt namelijk je bordje niet leeggegeten.”
Met rode wangen bevestigde mijn zoon de notitie. Terwijl ik zag hoe hij zijn kleine hoofdje brak over het feit dat Sinterklaas dus ECHT alles wist. In tegenstelling tot wat hij na vier jaar lang aan loze dreigementen had mogen ervaren. Het was menens. Shit!

Toen de Sint ook nog eens vertelde dat hij anders een roe zou krijgen, in plaats van cadeautjes. Ging het knopje om.
Hij antwoordde dan ook volmondig “Ja!” toen de Sint vroeg of hij voortaan goed zou gaan luisteren.

De verbinding werd verbroken en zoon keek voor een paar seconden wat verdwaasd naar het scherm. Hij had geen enkel idee dat dit belletje vooropgezet was door zijn ouders, hij had niet door dat hij tegen een bandje had gepraat en hij wist ook niet dat wij elk woord mee hadden kunnen luisteren. Het enige wat hij nu wist was dat hij inderdaad niet had willen eten en Sinterklaas hier over te horen had gekregen. En die roe? Die bestond dus echt. Hij wist nog niet hoe dat ding er uit moest zien, maar het klonk in ieder geval niet prettig.

“Wat zei Sinterklaas?” vroeg ik hem. Terwijl ik mijn lachen probeerde te onderdrukken.
Hij haalde nog altijd verdwaasd, zijn schouders op. “Niks hoor, maar ik ga nu maar even eten. Denk ik.”

Note: Natuurlijk bestaat deze app niet alleen om er schaamteloos misbruik van te maken. Zoals ik heb gedaan, dus (shame on me!), maar kan de Sint ook hele leuke telefoontjes plegen. Zo kan hij vertellen waar de pakjes verstopt liggen, complimentjes geven, of gewoon even babbelen voor de ‘gezelligheid’. Al met al is het een aanrader. Zelfs al is het enkel voor wat extra pret op 5 december. 

Bron hoofdbeeld: Stockfresh

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 4 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 4 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen