Waar ben je naar opzoek?

Ik wilde alleen maar even inpakken voor vakantie

2 minuten lezen Sandra

inpakken vakantie kinderen

Wat is dat toch met vrouwen. En hebben mannen dat ook? Ik was alleen maar voornemens om alvast wat zaken in te pakken voor mijn vakantie.

Inpakken

Ik ben niet het type dat al weken van te voren start met allerhande voorbereidingen voor een vakantie. Het inpakken van de spullen kost me doorgaans weinig tijd en stress. Ik ‘pak’ voor ieder kind hooguit een dag van te voren in. En, hoe lichter we reizen, hoe beter.

Langzaam sprokkelde ik alvast wat spullen bij elkaar. Dit jaar gaan we namelijk voor het eerst naar een camping. Dat kost toch wat meer organisatorische voorbereiding dan een vliegreis. Dus wat eerder dan normaal beginnen, maar dit terzijde. Het begon dus met: ik zet alvast een kratje klaar met houdbare spullen die ik mee moet nemen. En toen begon de ellende….

Het vakantie-schoonmaak-virus

Iedere keer neem ik het mezelf weer voor. Dit keer hooguit even zuigen voordat we het huis verlaten. Maar al na dat ene kratje voelde ik dat ik besmet was met het ‘vakantie-schoonmaak-virus.’ Dat wil zeggen dat mijn focus op inpakken totaal verdwijnt en (om zeer onduidelijke redenen) plaats maakt voor een eindeloze aanval van schoonmaak/structureer woede.

To-do list

Ik besloot dat het tijd was om de vriezers te ontdooien en de was nog even weg te werken. Tussendoor nog heel hard werken om een klus af te maken waarvan ik de deadline pas ruim na mijn vakantie had gepland. Maar het kan maar af zijn.

Vandaag loopt mijn to-do list helemaal uit de hand. De ramen lappen (binnen en buiten), mijn keukenkastjes structureren, het gras maaien, het hele huis van boven tot onder schoonmaken. Stofzuigen alleen kan natuurlijk niet, toilet moet sowieso gedaan en misschien moet ik de douche ook meteen maar meenemen? En ja, als ik toch al aan het stofzuigen ben kan ik boven ook best even doen en nog meer was wegwerken, boodschappen doen. En ook nog heel belangrijk mijn haren grijze haren verven. Je weet maar nooit wie je tegen komt..

Ben echt toe aan vakantie!

Van inpakken is niet veel meer gekomen. Morgen dus maar vlak voor vertrek. Gelukkig zijn we dan een tijdje niet thuis. Dan kan ik namelijk ook nog even een anti-vlooienbehandeling toepassen op de meubels enzo. Dan zitten wij niet in de chemische troep, want we zijn toch weg. Mijn vloer heeft ook echt nog een tweede vernis laag nodig. En die tweede laag droogt langzamer dan de eerste dus aan 1 nacht heb ik niet genoeg. Nadat ik dan eerst de vloer gedweild heb, kan ik mezelf en de kinderen mooi het huis uit rollen Ja. Ik ben kapot en echt toe aan vakantie 🙂

Reacties
 • Nathalie zei

  Herkenbaar!
  Aan het inpakken, of althans rustig aan wat dingen klaar leggen waar ik tegenaanloop en dan moet in eens het huis schoon en opgeruimd…

 • Onzeweg zei

  Wat een herkenbaar verhaal is dit. Volgende week vrijdag gaan wij op vakantie en 2 dagen van te voren begin ik oom al met poetsen van alles. Het is heerlijk om thuis te komen in een schoon huis!
  Maar eerst vakantie: Geniet ervan met je gezin!!

  Liefs Onzeweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen